VIDEO Porsche a îmbunătățit modelul electric Taycan în toate direcțiile. Cel mai ieftin, 107.115 €

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 26.04.2024 - 16:16
Porsche a îmbunătățit modelul electric Taycan în toate direcțiile. Cel mai ieftin, 107.115 € - Foto: Radu Chindriș
Taycan Turbo GT cu pachetul Weissach, cel mai puternic Porsche de serie din istorie - Foto: Porsche
Taycan Turbo GT cu pachetul Weissach, cel mai puternic Porsche de serie din istorie - Foto: Porsche
Porsche a îmbunătățit modelul electric Taycan în toate direcțiile. Cel mai ieftin, 107.115 € - Foto: Porsche
Porsche a îmbunătățit modelul electric Taycan în toate direcțiile. Cel mai ieftin, 107.115 € - Foto: Porsche

Cursa mașinilor electrice continuă în curtea Porsche. După ce noul SUV compact premium sport Macan nu mai e oferit decât cu încărcare la priză în Europa, contructorul german a operat un facelift coupe-ului în patru uși 100% electric Taycan. E cel mai rapid sedan pe Nurburgring.

SHARE

Primul Porsche electric din istorie, Taycan, a fost îmbunătățit în toate direcțiile, după patru ani de la apariție. 

“Bazându-se pe succesul generatiei anterioare, noul Taycan a păstrat toate cele 3 variante de caroserie: sedan, Cross Turismo și Sport Turismo. Noua generație a modelului Taycan vine cu două îmbunătățiri majore ce promit să ofere un confort sporit utilizatorilor: mai multă autonomie și o putere de încărcare crescută”, a declarat Adrian Pascu, director executiv Porsche în România.

Porsche a îmbunătățit modelul electric Taycan în toate direcțiile. Cel mai ieftin, 107.115 €

Facelift-ul operat Porsche Taycan se laudă cu actualizări ample față de generația anterioară. Capacitatea de încărcare a crescut cu 50 kW, ajungând până la 320 kW. Recuperarea a crescut la până la 400 kW la viteze mari.

Accelerația de la 0 la 100 km/h este cu până la 0,6 secunde mai rapidă. Taycan Turbo S are nevoie de doar 2,4 secunde.

Autonomia a fost mărită cu până la 35 %, ajungând la un maxim de 678 de kilometri (WLTP). Iar toate modelele Taycan se pot încărca de la 10 la 80 la sută în 18 minute.

Citește și: Macan, primul Porsche pe benzină și diesel transformat în mașină electrică. Cel mai ieftin, 86.600 €

Toate cele trei variante de caroserie prezintă numeroasele modificări - berlina sport Taycan, versatilul Taycan Cross Turismo, care este disponibil cu un pachet off-road, și Taycan Sport Turismo, un model sportiv și totuși practic. În fiecare caz, sunt disponibile patru opțiuni de grup motopropulsor, cu variante de tracțiune spate și integrală.

Toate modelele Taycan actualizate sunt dotate standard cu suspensie pneumatică adaptivă. Noua suspensie Porsche Active Ride poate fi comandată ca opțiune, pentru versiunile cu tracțiune integrală.

Cu un nou aspect frontal și posterior, cu faruri și stopuri noi, experții de la Style Porsche au perfecționat și mai mult stilul curat și purist al Taycan.

Noul design al aripilor frontale și farurile mai plate accentuează și mai mult lățimea modelului Taycan. Iar noile faruri dispun de tehnologie HD matrix, de înaltă rezoluție, cu optică detaliată și afișează acum grafica specifică mărcii, în patru puncte, pe timp de noapte.

Citește și: VIDEO A început producția mașinii electrice cu autonomie de 1.000 km. „Plinul”, în 3 minute. Cum?

Logo-ul Porsche din banda luminoasă din spate are un design tridimensional, cu aspect de sticlă. Pentru prima dată este disponibilă o versiune iluminată a acestuia, care prezintă animații de întâmpinare/plecare.

Instrumentarul de bord, afișajul central și afișajul opțional pentru pasager dispun de o interfață de utilizator optimizată, cu funcții suplimentare. Comutatorul de moduri de pe volan este acum o dotare standard. Pentru modelele Taycan echipate cu pachetul Sport Chrono și cu pachetul Performance Battery Plus, există un buton special push-to-pass pe comutatorul de mod.

Prin utilizarea noului levier de control situat în partea stângă, în spatele volanului, controlul sistemelor de asistență pentru șofer devine chiar mai intuitiv. Apple CarPlay a fost integrat mai profund în afișajele și funcțiile vehiculului. Noua funcție In-Car Video permite streamingul video pe ecranul central și pe cel al pasagerului.

Citește și: VIDEO Prima mașină electrică Xiaomi atacă direct Porsche Taycan. E desenată de Bangle, ex-BMW

Taycan Turbo GT cu pachetul Weissach, cel mai puternic Porsche de serie din istorie. 1.108 CP la Lauch Control

Porsche a extins gama de versiuni ale berlinei sale sport complet electrice, pentru a include Taycan Turbo GT și Taycan Turbo GT cu pachetul Weissach, cel din urmă fiind cel mai puternic Porsche de serie din toate timpurile. Acesta din urmă este construit pentru circuit și renunță la scaunele din spate în favoarea unui raport și mai bun între putere și greutate. La puterea maximă (Launch Control), ambele modele pot livra peste 1.108 CP. 

Integrând o serie de măsuri privind construcția ușoară și aerodinamică, aceste mașini sport GT, complet electrice, ridică ștacheta în ceea ce privește dinamica de conducere. Pe puntea spate este utilizat un invertor de impulsuri mai puternic și mai eficient, care folosește carbură de siliciu, ca material semiconductor.

Comparativ cu funcția "push-to-pass" de pe celelalte modele Taycan, Modul „Atac” oferă o putere de propulsie cu 50 kW mai mare, iar activarea sa se poate face în moduri diferite: ca alternativă la apăsarea comutatorului de mod montat chiar în partea laterală a volanului, Modul „Atac" poate fi activat și dezactivat și prin intermediul padelei din dreapta. Acest lucru face ca funcția să fie mai ușor de utilizat pe circuit.

Pentru a ajunge de la zero la 100 km/h, Taycan Turbo GT are nevoie de doar 2,3 secunde, sau de numai 2,2 secunde în cazul pachetului Weissach.

Prin urmare, acest model este cu una sau două zecimi de secundă mai rapid decât Taycan Turbo S. Diferența de accelerație de la punctul de staționare până la 200 km/h este și mai mare: 6,6 sau 6,4 secunde pentru Taycan Turbo GT fără/cu pachetul Weissach, ceea ce îl face cu până la 1,3 secunde mai rapid decât Taycan Turbo S.

Taycan Turbo GT echipat cu pachetul Weissach a obținut titlul de cea mai rapidă mașină electrică de serie la Weathertech Raceway Laguna Seca, în California, pe 23 februarie 2024. Înregistrând un timp de 1:27,87 min., pilotul de testare al Porsche, Lars Kern, a parcurs un tur mai rapid decât a reușit oricare alt pilot până acum cu o mașină electrică, omologată pentru circulația pe șoselele publice.

Nu cu mult mai înainte, o versiune de pre-producție a aceluiași nou model a stabilit un nou record al clasei, pe circuitul Nürburgring. La volanul mașinii s-a aflat, și de această dată, tot Kern, care a înregistrat un timp de 7:07,55 min. pe Nordschleife. 

În România, prețurile pentru noul Taycan încep de la 107.115,00 EUR incluzând TVA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te