VIDEO Noul Ford Mustang aduce un ultim tribut motorului V8 aspirat. Are și cutie manuală

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.09.2022 - 16:43

În contextul electrificării forțate și a noii norme de poluare Euro 7, ce va intra în vigoare în 2026-2027, noul Ford Mustang, cel mai bine vândut coupe sport din lume, aduce un ultim omagiu motorului V8 aspirat. Iar pasionații vor putea alege în continuare o transmisie manuală.

SHARE

Ford a prezentat astăzi noul Mustang, care duce la un cu totul alt nivel cel mai bine vândut coupe sport din lume, cu un cockpit digital complet reproiectat, un nou motor V8 de 5.0 litri performant, cu tehnologii de ultimă oră, și un design mai modern și mai incisiv.

„Acesta este cel mai atletic Mustang de până acum și cel care inspiră cea mai mare încredere atunci când te afli la volan (...) Fie că alegem o transmisie automată sau una manuală, datorită modurilor de conducere corelate cu motorul atent calibrat, trenul de rulare și direcția incisivă, suntem acum capabili să oferim șoferilor performanțe de vârf în orice condiții, de la șoselele lor preferate până la circuitele pe care merg”, a declarat Ed Krenz, inginer șef Mustang.

Citește și: BMW și MINI pregătesc modele cu interioare vegane. Renunțarea la piele reduce emisiile de CO2e

Detalii clare despre performanțele noului Mustang nu au fost încă dezvăluite. Se știe doar că noul Mustang GT dispune de un nou sistem de inducție a aerului, cu o admisie dublă care reduce la minimum pierderile și permite ca debite de aer mai mari să ajungă la motor.

Performanța este optimizată și personalizabilă prin cele șase moduri de conducere interactive, în funcție de condițiile de condus: Normal, Sport, Slippery, Drag, Track și o setare personalizabilă cu mai multe profiluri disponibile, adaptate preferințelor individuale ale șoferului.

Citește și: VIDEO DAC 120 DE, super-basculanta electrică a lui Ceaușescu: 1.040 de cai și înălțime cât 2 etaje

Reacția rapidă la schimbarea de direcție a fost și mai mult îmbunătățită prin simplificarea sistemului de direcție, în timp ce un raport de direcție mai mic a îmbunătățit dinamica în viraje pentru noul model.

Sistemul Rev-matching, care menține turația motorului ridicată atunci când ambreiajul este cuplat este standard la GT, oferind și mai multă precizie și rafinament, pentru ceea ce este cel mai capabil Mustang creat vreodată pentru circuit.

Mustang GT este oferit cu o cutie de viteze automată Ford cu 10 trepte sau una manuală cu șase trepte.

Pachetul Performance Pack oferit standard include jante din aliaj de 19 inchi, un diferențial sport cu alunecare limitată pentru o tracțiune sporită, sistem de frânare Brembo cu discuri de 19 inchi și un sistem de evacuare activ care oferă posibilitatea de a ajusta zgomotul motorului în funcție de mediul în care se utilizează mașina.

Opțional, este oferit trenul de rulare MagneRide, cu suspensii active care monitorizează condițiile de drum de o mie de ori pe secundă și utilizează un fluid controlat electronic pentru a ajusta rezistența la amortizare în funcție de condițiile de drum.

Bord cu „TV” în loc de ceasuri

În spatele designului exterior emblematic al noului Mustang, se află cel mai avansat interior din punct de vedere tehnologic al oricărui Mustang de până acum, combinând tot ce a fost și este mai bun din trecut, prezent și viitor.

În spatele noului volan, mai gros, bombat în partea de jos, se află un instrumentar de bord digital, de 12,4 inchi, care poate fi setat pentru a afișa diferite teme personalizabile, în funcție de modul de rulare ales.

„Am profitat de fiecare pixel”, a spus Craig Sandvig, Interaction Design Manager Ford Mustang. „Putem fi creativi arătând informațiile necesare de conducere, dar, de asemenea, dăm șoferului controlul pentru a decide cum să afișeze totul, de la selectarea culorilor până la instrumentele clasice ale lui Mustang și până la setarea unui ecran „calm” în care sunt afișate doar detalii minime.”

Acest instrumentar de bord digital “curge” perfect către zona centrală, unde găsim sistemul multimedia SYNC 4 de 13,2 inchi, plasat în spatele aceluiași panou de sticlă integrat, înclinat către șofer. Poziționarea ergonomică a acestor ecrane oferă informații vizuale clare și comenzi ușor de accesat, care creează împreună o experiență digitală captivantă.

Ecranele digitale sunt complet personalizabile, tema principală fiind similară celei folosite pentru SUV-ul Mustang Mach-E, dar pot fi configurate în întregime de utilizator. Ecranul sistemului multimedia și lumina ambientală interioară pot fi configurate în tonurile alese de client, în timp ce instrumentarul de bord se adaptează la modul de conducere selectat. Atunci când alegeți un anumit mod de conducere, pe ecranul central este afișată o proiecție cu setările mașinii, realizată cu ajutorul Unreal Engine 3D, un motor grafic de jocuri pe computer care produce randări în timp real. Prin interacțiunea cu ecranul tactil, setările vehiculului pot fi ajustate, glisând pe animație pentru a roti virtual mașina.

„Știam ce își doreau clienții – am proiectat cel mai digital Mustang creat vreodată, păstrând în același timp un interior care pune șoferul în primul plan”, a declarat Ricardo Garcia, manager pentru designul interior, Ford Motor Company. „Eliminarea unora dintre comenzile fizice și integrarea lor într-un afișaj digital a fost întâmpinată pozitiv de către millennials, Gen-Z și șoferii tradiționali de Mustang, pe care i-am implicat încă de la începutul călătoriei noastre de proiectare a noului model.”

Interior complet redesenat

Noua generație Mustang primește un interior complet nou, special dezvoltat, care pune șoferul în prim plan mai mult ca niciodată. Mustang are scaune îmbrăcate în piele și materiale moi la atingere pe consola centrală și pe fețele de uși, iar volanul este integral îmbrăcat în piele.

Versiunile de echipare superioară beneficiază de cusături speciale pe volan și de un model unic de perforare a tapițeriei pe consola centrală, dar și de o bandă asimetric colorată pe centurile de siguranță.

Consola centrală încorporează, de asemenea, un suport pentru încărcarea wireless a telefonului mobil, spațiul suplimentar disponibil fiind câștigat grație mutării câtorva comenzi pe ecranul tactil.

Cea mai nouă versiune a sistemului SYNC 4 de la Ford este pe deplin compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto și se integrează perfect cu aplicația FordPass. La fel ca SUV-ul Mustang Mach-E complet electric, noul Mustang dispune de capacitatea de actualizare over-the-air Ford Power-Up.

Cea mai nouă versiune a sistemului de sonorizare B&O oferă un sunet clar prin 12 difuzoare și un subwoofer, inclusiv utilizarea tehnologiei Ford Electronic Sound Enhancement pentru a amplifica sunetele motorului direct la interior.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te