VIDEO Lanzador, primul Lamborghini electric, „botezat” de Andra și Marcela. Povestea româncelor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.08.2023 - 08:33
Lanzador, primul Lamborghini electric, „botezat” de Andra și Marcela. Povestea româncelor - Foto: Lamborghini
Lanzador, primul Lamborghini electric, „botezat” de Andra și Marcela. Povestea româncelor - Foto: Lamborghini
Lanzador, primul Lamborghini electric, „botezat” de Andra și Marcela. Povestea româncelor - Foto: Facebook

Lamborghini a prezentat vineri, 18 august, în cadrul Monterey Car Week, conceptul Lanzador. Prototipul anticipează lansarea în 2028 a primului „taur” 100% electric și pune bazele unui nou segment - Gran Turismo 2+2. Numele mașinii a fost pus de două românce, Andra și Marcela.

SHARE

Andra Guțui și Marcela Sărmășan, fondatoarele firmei de „naming” Namzya scriu istorie în industria auto mondială.

Cele două românce au „botezat” în ultimele șase luni trei dintre cele mai importante modele prezentate de Lamborghini în vederea intrării în era electrificată, Invencible, Revuelto și, acum, Lanzador. 

Lanzador, primul Lamborghini electric și primul Gran Turismo 2+2, „botezat” de Andra și Marcela

„Suntem atat de fericite sa anunțăm cea de-a treia super mașina Lamborghini <<botezata>> în București, România!

Lanzador este un concept car, prima mașina 100% electrica produsă de Lamborghini, care urmează să fie lansat oficial în productie de serie in anul 2028!

Conceptul are linii extrem de elegante, și o caroserie Grand Tourer cu două uși si 4 locuri. Are o înălțime ridicată și oferă o pozitie tip SUV în genul ediției limitate Huracan Sterrato.

Citește și: Chinezii bagă spaima în constructorii de mașini electrice: Baterie care încarcă 400 km în 10 minute

Lanzador nu a fost doar o variantă de nume dintre opțiunile propuse de noi, ci a fost acel nume pe care noi l-am recomandat să fie ales. Și a fost! Iar acest lucru este cea mai frumoasă validare a expertizei noastre de specialiste în naming”, au declarat Andra Guțui și Marcela Sărmășan.

Cum au ajuns cele două românce la numele Lanzador pentru GT-ul 2+2 electric Lamborghini

„Ca si Invencible si Revuelto, este numele unui taur de corida celebru ce a fost premiat cu 2 titluri faimoase, analogia perfecta cu o noua masina revolutionara Lamborghini ce combina doua lumi: GTS & SUV.

Este cuvantul spaniol pentru „thrower” sau „aruncator/lansator”, un mesaj perfect pentru o masina de mare viteza ce aduce inovatii in industrie.

Este un nume extrem de puternic ca si pronuntie, exact ca personalitatea noii masini”, au explicat Andra Guțui și Marcela Sărmășan.

Citește și: O poveste unică: Supercar-ul Lamborghini Invencible, „botezat” de două românce, Andra și Marcela

Numele culorii speciale Azzurro Abissale pus tot de cele două românce

„Asa cum Lamborghini ne-a obisnuit, numele culorilor sunt inspirate din limba italiana.

Azzurro este numele descriptiv, care comunica direct culoarea masinii.

Abissale este cuvantul italienesc pentru "abisal", care se refera la viata aflata la mari adancimi in mari sau oceane, sunt 2.000 de metri”, au detaliat cele două românce.

Citește și: VIDEO Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină

Trei dintre cele mai importante modele prezentate de Lamborghini în ultimele 6 luni, cu nume create la București

„În 6 luni, trei dintre cele mai importante lansari ale Lamborghini din era electrificarii au fost expuse la nivel mondial cu nume create in Romania.

Pentru noi, este mai mult decat o realizare personala si profesionala. Pentru noi, aceste 3 nume reprezinta o mandrie nationala si dovada ca poti face lucruri apreciate la nivel mondial indiferent de nationalitatea ta si de tara in care te-ai nascut.

Suntem romance si ceea ce candva a fost un vis, acum devine o declaratie: trei modele de supercars ale uneia dintre cele mai faimoase companii din lume vor fi conduse pe strazi din toate colturile planetei, purtand nume create in Bucuresti”, au mai spus Andra Guțui și Marcela Sărmășan.

De la Tata, la gardul standului Lamborghini de la Geneva Motor Show: „Suntem două fete care au pornit la drum fără un portofoliu impresionant”

Modul în care a ajuns Namzya să lucreze pentru Lamborghini, unul dintre cei mai reputați constructori de supercar-uri, este povestit chiar de Marcela Sărmășan și pare o poveste de film SF. 

„În martie 2019 ne aflam în Elveția, la Geneva Motor Show. Atunci lansam prima noastră mașină, faimoasa Altroz a companiei Tata Motors.

În nebunia a tot ceea ce se întampla acolo, am vizitat toate standurile. Am ajuns în dreptul standului Lamborghini și entuziasmate, am dorit să intrăm și sa vedem mașinile de aproape. Dar ni s-a cerut o invitație. O invitatie pe care noi nu o aveam. Nu eram clienti VIP ai Lamborghini. Am rămas la marginea standului, în dreptul gardului ce îl împrejmuia. Am stat câteva minute și ne-am uitat fascinate la mașinile expuse.

Acela a fost momentul în care ne-am spus că următoarea mașina denumită de Namzya va fi un Lamborghini.

Și am început calatoria. Au trecut 2 ani, iar în 2021 am început colaborarea cu Lamborghini. Am muncit mult, am muncit intens, dar visul nostru s-a realizat”, povestește Marcela Sărmășan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te