VIDEO Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.08.2023 - 15:29
Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină - Foto: BMW
Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină - Foto: BMW
Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină - Foto: BMW
Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină - Foto: BMW
Prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mult mai lentă decât versiunea pe benzină - Foto: BMW

BMW i7 Protection este prima limuzină blindată 100% electrică din lume. Mașina e identică cu versiunea pe benzină, BMW Seria 7 Protection, dar, din cauza bateriei, e mult mai lentă. E limitată la 160 km/h și ajunge la 100 km/h în 9,0 secunde.

SHARE

BMW a prezentat prima limuzină blindată 100% electrică din lume, i7 Protection, alături de versiunea blindată „clasică”, pe benzină, BMW Seria 7 Protection.

Cele două modele dezvoltate pe baza noului BMW Seria 7 îndeplinesc fără limitări toate cerinţele de protecţie ale clasei VR9 și sunt identice, cu mențiunea că i7 Protection este animat de sistemul de propulsie electric de pe i7 xDrive60, de 544 de cai putere, iar Seria 7 Protection, de un motor V8 pe benzină, de 4,4 litri, care dezvoltă 530 de cai putere. 

Prin urmare, prima limuzină blindată 100% electrică din lume e mai puternică decât versiunea pe benzină. Dar, cum e mult mai grea, din cauza bateriei de înaltă capacitate, e mult mai lentă. i7 Protection este limitat electronic la o viteză maximă de 160 km/h și poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 9,0 secunde, în timp ce noul Seria 7 Protection pe benzină poate rula cu până la 210 km/h și atinge 100 km/h în 6,6 secunde. 

Citește și: VIDEO Toate detaliile despre Bigster, Dacia care costă 30.000 €: hibrid de 1.8 litri și 4x4 electric

i7 Protection și Seria 7 Protection

i7 Protection și Seria 7 Protection oferă protecţie de clasă VR9 pe baza criteriilor de testare oficiale recunoscute internaţional ale Vereinigung der Prufstellen fur Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Asociaţia Laboratoarelor de Testare pentru Materiale şi Construcţii Rezistente la Atacuri - VPAM, pe scurt) din Germania.

Certificarea se bazează, printre altele, pe cea de-a treia ediţie a ghidurilor pentru automobile rezistente la atucuri cu arme (VPAM BRV) în ceea ce priveşte rezistenţa balistică şi a ghidurilor pentru automobile rezistente la explozivi (VPAM ERV, ediţia a treia) şi PAS 300 în ceea ce priveşte rezistenţa la explozii.

Sticla pentru cele două modele protejează chiar împotriva muniţiei de calibrul 7,62x54 R - o ameninţare din clasa de rezistenţă civilă cea mai înaltă VPAM 10.

Citește și: Ciolacu impozitează mașinile de epocă incluse în patrimoniul cultural ca să aducă bani la buget

De asemenea, o extensie de protecţie parţială este disponibilă ca opţiune pentru noul BMW Seria 7 Protection în zone definite ale caroseriei împotriva atacurilor cu muniţie VPAM 10.

Anvelopele PAX special dezvoltate, furnizate de Michelin în dimensiunile 255-740 R510, sunt echipate cu un inel runflat, care permite maşinii să-şi continue călătoria cu până la 80 km/h chiar şi în cazul unei pierderi totale de presiune.

Noile BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection vor fi produse la uzina BMW Group din Dingolfing într-un proces elaborat de "producţie manufacturieră". Acestea urmează să îşi facă debutul public la Salonul Auto Internaţional IAA Mobility 2023 de la München, iar livrările vor începe în decembrie 2023.

Concept inovator de protecţie, inclusiv împotriva dronelor explozive

Un concept inovator și unic de protecţie integrată este adoptat de BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection. Botezat BMW Protection Core, acesta se bazează în primul rând pe faptul că întreaga structură de susţinere a caroseriei este construită pentru prima dată din oţel blindat.

BMW Protection Core formează o celulă de protecţie autoportantă, care, apoi, este combinată cu uşi cu specificaţii de protecţie, blindaj pentru partea inferioară a şasiului şi sticlă de siguranţă.

Blindarea specială pentru acoperiş şi partea inferioară a şasiului a fost proiectată pentru a oferi protecţie maximă în special împotriva explozivilor. De exemplu, ocupanţii sunt protejaţi şi de atacurile cu drone cu încărcături explozive şi de fragmentele dispersate de grenade de mână la detonare.

De asemenea, pe lista de dotări standard de securitate pentru noul BMW Seria 7 Protection este un rezervor de combustibil cu autoetanşare. Carcasa rezervorului închide automat breşele făcute de impactul unui glonţ şi previne astfel pierderea de combustibil.

Măsuri de protecţie eficiente pentru o varietate de scenarii de atac

Gama largă de echipamente oferite standard şi opţional pentru noile sedanuri de protecţie de la BMW oferă protecţie personalizată în scenarii de atac de diferite tipuri.

BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection pot fi adaptate exact oricărui scop, cu dotări care includ un sistem de filtrare a aerului, un sistem de stingere a incendiilor, lumini intermitente, transmiţător-receptor radio şi stâlpi pentru steag pentru atunci când maşina este în misiuni oficiale, plus alte opţiuni speciale specifice clientului.

Aspect discret, aprope identic cu Seria 7 normal

Conceptul de protecţie structurală cu BMW Protection Core oferă, de asemenea, noilor BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection avantaje majore în alte privinţe faţă de blindarea unui automobil care primeşte bilndaj în afara fabricii.

Văzute din exterior, abia diferă de un BMW Seria 7 Sedan obişnuit cu pachetul M Sport, iar aspectul lor discret reprezintă un factor suplimentar de siguranţă pentru persoanele care necesită protecţie. Datorită conceptului de protecţie complet integrat cu BMW Protection Core, nivelurile de spaţiu şi confortul scaunelor diferă minimal de cele care se găsesc în interiorul unui BMW Seria 7 Sedan convenţional.

Masa optimizată este combinată cu creşterea rigidităţii caroseriei (un alt beneficiu al BMW Protection Core) pentru a oferi, de asemenea, o manevrabilitate excelentă şi răspunsurile dinamice aşteptate de la un BMW în situaţii periculoase. Nivelurile de neegalat de agilitate arătate de cele două sedanuri de protecţie se traduc prin precizie ridicată a direcţiei, dinamică excelentă în viraje şi valori remarcabile pentru acceleraţie şi viteza maximă.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te