Sute de accidente grave din vina trotinetiștilor și bicicliștilor în 2021. Ce reguli rutiere încalcă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.07.2022 - 19:58
Sute de accidente grave din vina trotinetiștilor și bicicliștilor în 2021. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Drumurile nu „aparțin” doar șoferilor. În 2021, au fost înregistrate 21 de accidente grave în care au fost implicați conducători de trotinete, 19 dintre acestea fiind produse cu vinovația acestora, și 584 de accidente grave în care au fost implicați biciclisti - 455, vinovați.

SHARE

În 2021, au fost înregistrate 21 de accidente rutiere grave în care au fost implicați conducători de trotinete, 19 dintre acestea fiind produse cu vinovația acestora, arată datele IGPR. În urma producerii acestor accidente rutiere, 14 conducatori de trotinete au fost răniți grav.

Principalele reguli rutiere pe care le încalca conducătorii de trotinete: neasigurarea la schimbarea direcției de mers, neacordarea priorității, respectiv transportul pasagerilor pe trotinete.

Pe de alta parte, principala regula pe care conducatorii de autovehicule o încalca, în ceea ce privește conducătorii de trotinete, este nepăstrarea distanței laterale față de aceștia atunci cand îi depășesc, conform campaniei „Fii Treaz la Volan”. 

Citește și: VIDEO Uitați de mașini și trafic! Rolls-Royce și Hyundai vor dezvolta vehicule electrice zburătoare

În ceea ce privește accidentele grave în care au fost implicați bicicliști, în 2021 au fost înregistrate 584 de astfel de evenimente, 455 dintre acestea fiind produse cu vinovăția acestora, arată datele IGPR. În urma acestor accidente, au decedat 153 de biciclisti, iar 433 au fost răniți grav.

Principalele reguli rutiere pe care le încalcă bicicliștii: neasigurarea la schimbarea direcției de mers, vizibilitatea redusă și consumul de alcool (mai ales în mediul rural). De altfel, anul trecut au fost aplicate 41.003 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, pentru încălcarea regulilor de circulație, conform datelor prelucrate în cadrul campaniei „Fii Treaz la Volan”.

De cealalta parte, principala regula pe care conducatorii de autovehicule o încalcă, în ceea ce privește biciclistii, este nepăstrarea distanței laterale la manevrele de depășire.

Citește și: VIDEO Un bucureștean susține că a ajuns cu familia în Kefalonia cu un Tico pe GPL în 14 ore: 1140 km

4.912 de accidente grave, soldate cu decesul a 1.779 de persoane și rănirea gravă a altor 3.787, în 2021 pe drumurile din România

Dincolo de toate statisticile menționate există, din păcate, și toate regulile încalcate de șoferi. În ansamblu, toate greșelile participanților la trafic au condus, anul trecut, la un total de 4.912 accidente grave, soldate cu decesul a 1.779 de persoane și rănirea gravă a altor 3.787.

Avand in vedere tot acest context, pentru al saptelea an consecutiv, campania națională de siguranță și prevenție rutieră „Fii Treaz la Volan!” este construită în jurul temei „Împarte drumul!”, adresandu-se atât șoferilor, cât și pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor și utilizatorilor de trotinete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te