"Am discutat cu ministrul Mediului ca de la 1 iulie să intre în vigoare programul 'Rabla 2' (...). Suceava are deja un proiect pilot, Sfântu Gheorghe, de asemenea, îl derulează. În ce constă? Maşinile mai vechi de 15 ani să poată fi predate administraţiilor locale (...), vor primi pentru acea maşină mai veche de 15 ani 3.000 de lei. 1.500 de lei pune primăria, 1.500 de lei pune Agenţia Fondului de Mediu, prin Ministerul Mediului.
Citește și: Piața auto în 2021 - Cele mai vândute mașini din perioada pandemiei COVID
Prin acest program mai luăm o grămadă de rable de pe domeniul public al oraşelor noastre şi facem loc maşinilor noi, nepoluante, verzi", a spus Emil Boc, după Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România.
În bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) se menționează că, în afara programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, AFM are 50 de milioane de lei destinate lansării unui program de susținere financiară a UAT-urilor în vederea acordării unor sume posesorilor de autovehicule vechi, care doresc casarea acestora. Conform AFM, acest program va contribui la atingerea țintelor cuprinse în PNRR.