Goodwood Festival of Speed - Locul în care caii trecutului întâlnesc armăsarii prezentului

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.07.2019 - 07:25

Legende pe patru roți, concepte, monoposturi de Formula 1, „monștri“ de drift sau de raliu, camioane de competiție, automobile în premieră, curse de viteză în coastă și demonstrații spectaculoase, piloți și personalități care fac istorie în lumea automobilului și a motorsportulu

SHARE

De 26 de ani, toate aceste „ingrediente“ se reunesc anual în cadrul Goodwood Festival of Speed (FoS), la cea mai mare petrecere în grădină a cailor putere, organizată în curtea domeniului Ducelui de Richmond din Goodwood House, West Sussex, Marea Britanie.

Și, cu fiecare ediție, evenimentul a căpătat și capătă și mai multă amploare, fiind vizitat de  zeci de mii de pasionați și devenind un adevărat „catwalk“ și o rampă de lansare pentru vedetele motorizate.

Laitmotivul de anul acesta a fost împlinirea a 70 de ani de la prima cursă de la Goodwood la care a luat parte Aston Martin, statuia nonconformistă ridicată în curtea castelului având în vârf un Aston Marin DBR1.

Legendarul pilot de F1, Jackie Stewart

Iar petrecerea desfășurată de-a lungul a patru zile, între 4 și 7 iulie, a fost marcată de mai multe aniversări - 100 de ani de la fondarea Bentley și Citroen și 20 de ani de la apariția Pagani –, lansări și recorduri.

La volanul supercar-ului 100% electric Volkswagen ID.R, pilotul francez Romain Dumas a spulberat recordul de timp pe faimoasa coastă de la Goodwood, stabilit cu 20 de ani în urmă, în 1999, de pilotul de F1 Nick Heidfeld cu un McLaren MP4/13 (41,18 secunde), parcurgând cei 1,86 de kilometri și nouă viraje în 39,9 secunde.

Noul supercar De Tomaso P72

Noul și spectaculosul Ford GT MkII a scos și el un timp bun (52,03 secunde), iar Porsche a ales să defileze în premieră la FoS cu un model electric – Taycan. Evident, însă, nemții nu au ratat ocazia de a dezvălui noul 911 RSR.

Printre noutățile prezentate la FoS 2019 s-au numărat și a doua generație Land Rover Defender, Lexus LC Convertible, Mercedes-AMG A45 sau Radical Rapture. Dar vedeta evenimentului a fost De Tomaso P72, model ce marchează renașterea mărcii ce făcea istorie în urmă cu circa 40 de ani.

Noul Porsche 911 RSR

Fanii Formulei 1 au avut parte de un tratament special, putând admira și auzi monoposturile septuplului campion de F1 Michael Schumacher: un Van-Diemen-Ford RF88 (1988, prima sa mașină de curse), Benetton-Ford-ul B194 cu care a câștigat primul titlu mondial în 1994 și Ferrari-ul F2004 cu care a obținut ultimul titlul mondial în 2004.

De asemenea, la FoS 2019 a fost sărbătorit și Jackie Stewart, campionul de F1 din 1969, 1971 și 1973, care luna trecută a împlinit 80 de ani.

Monoposturile septuplului campion de F1, Michael Schumacher

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te