FOTO SPION Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Bigster sau a 3-a generație Dacia Duster?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.03.2023 - 13:01
Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Bigster sau a 3-a generație Dacia Duster? - Foto: Facebook/Dacia Duster Trails & Technical
Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Bigster sau a 3-a generație Dacia Duster? - Foto: Renault-Dacia
Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Bigster sau a 3-a generație Dacia Duster? - Foto: Facebook/Dacia Duster Trails & Technical

Un nou SUV Dacia a fost surprins în teste pe autostrada A1 București - Pitești. Poate fi a 3-a generație Dacia Duster, dar și Dacia Bigster, „fratele” cu 7 locuri al Duster-ului care a fost confirmat în 2021 și, probabil, va intra în producție în 2025.

SHARE

Un membru al forumului de pe Facebook „Dacia Duster Trails & Technical” a surprins în teste și fotografiat pe autostrada A1 București - Pitești un nou SUV Dacia bine camuflat. 

Cum lansarea noii Dacia Duster, cea de-a treia generație, este așteptată în 2024, ar putea fi vorba despre acest model. Dar, la fel de bine, ar putea fi Bigster, „fratele” cu 7 locuri al Duster-ului. Din imagini nu îți poți da seama de dimensiuni. 

Singurul lucra clar este că design-ul mașinii surprinse în teste preia multe linii de la conceptul Dacia Bigster.

Citește și: FOTO Trei versiuni Dacia Bigster, la care nu te-ai gândit: Pick-Up, Coupe și Cabrio. Ce ai alege?

Bigster, conceptul viitorului SUV Dacia cu 7 locuri. Duster III trece pe platforma CFM-B

Pimele informații și imagini cu Bigster, viitorul SUV Dacia de segment C, cu șapte locuri, a fost confirmat în 2021, cu ocazia prezentării de către Groupe Renault a planului său strategic intitulat Renaulution.

„Dacia va continua să propună clienților modele fiabile, la cel mai bun preț. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potențialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienți și vom crește calitatea, competitivitatea și atractivitatea produselor noastre. Avem așadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma”, a declarat Denis Le Vot, Director General Dacia, în 2021. 

Între timp, Lada a ieșit din peisaj, după Renault s-a retras din Rusia, după ce Putin a ordonat invadarea Ucrainei. Dar Bigster și Duster 3 au rămas.

Citește și: Prețurile mașinilor noi în România, față de Germania și alte 4 țări. Diferențe mari, și de 9.000 €

Foto: Conceptul Dacia Bigster

Dacia Bigster, inclusiv în versiune hybrid

Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă „cool”. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, a declarat Alejandro Mesonero-Romanos, Director de Design Dacia.

Conceptul Bigster încorporează valorile de simplitate, onestitate și autenticitate specifice mărcii Dacia, care au generat în timp în rândurile clienților săi sentimentul apartenenței la o comunitate specială.

Proporțiile conceptului Dacia Bigster sunt în egală măsură contemporane și atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robustețe. 

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Anticipând un viitor model reprezentativ al gamei Dacia, Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât și la evoluția reglementărilor în domeniul auto.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te