FOTO Facelift discret, pentru crossover-ul de performanță Mini Countryman John Cooper Works

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 22.07.2020 - 10:44

Mini a operat un facelift discret, de lifestyle, celei de-a doua generații a crossover-ului său de performanță Mini Countryman John Cooper Works.

SHARE

Farurile şi stopurile LED standard au un design nou. În partea frontală, tehnologia de iluminat de înaltă calitate este acum şi mai uşor de recunoscut, în timp ce modelul ”Union Jack” a fost intregrat în designul stopurilor, ca la Mini-ul hatch lansat în plin Brexit. Farurile LED adaptive, cu distribuţie variabilă a luminii şi funcţie matrix pentru faza lungă, sunt disponibile opţional.

Şi interiorul prezintă accente noi. Panoul de instrumente digitale din spatele volanului, cu diametru de 5,0 inch este o componentă nouă de echipare opţională. Echipamentul opţional Connected Media din noul Mini John Cooper Works Countryman include şi un ecran color de 8,8 inch, cu funcţie tactilă, în panoul central de instrumente caracteristic, care acum are un design de o calitate superioară. În noua sa versiune, acesta are ramă şi panouri de control tactil cu suprafeţe Piano Black lucios.

Cu patru uşi şi hayon generos, cinci locuri integrale, un interior versatil şi un volum al portbagajului care poate fi extins până la 1.390 de litri, noul Mini John Cooper Works Countryman poate nu numai să îndeplinească misiunile de transport zilnic în oraş, ci şi toate cerinţele de confort în călătorii mai lungi.

Cel mai puternic motor folosit vreodată într-un Mini de serie, tracţiunea integrală controlată inteligent, diferenţialul blocant pe roţile faţă, şi în transmisia Steptronic cu opt trepte, asigură performanţe superioare în orice condiţii.

Echipat cu tehnologie Mini TwinPower Turbo avansată şi un sistem independent de răcire, propulsorul impresionează nu numai cu puterea maximă de 225 kW/306 CP şi cu cuplul maxim de 450 Nm. Livrarea spontană a puterii, menţinută în intervalele superioare de sarcină, permite noului Mini John Cooper Works Countryman să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde (date preliminare). Manevrele acceleraţie sunt însoţite de acustica atractivă a sistemului de evacuare sport specific modelului. Ţevile de eşapament cu diametru mărit la 95 mm atrag şi ele privirile.

Pentru a asigura nu numai agilitatea caracteristică chiar şi în situaţii de condus extrem de dinamic, noul Mini John Cooper Works Countryman dispune de structură a caroseriei şi conexiune cu şasiul caracterizate prin rigiditate ridicată. În plus faţă de componentele modificate specific modelului, sistemul de amortizoare şi suspensie a fost perfecţionat pe baza competenţei din motorsport şi este completat de DSC (control dinamic al stabilităţii) şi direcţie asistată electromecanic.

Ca opţiune, noul Mini John Cooper Works Countryman poate fi echipat cu un şasiu adaptiv, cu amortizoare controlate electronic. Echiparea standard include sistem de frânare sport, cu frâne cu disc cu etrier fix cu patru pistoane pe puntea faţă, respectiv cu etrier flotant cu un piston pe puntea spate, precum şi jante John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu etrier vopsit în Chili Red.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te