FOTO Cum arată și ce știu să facă noile autospeciale ARTEMIS-RO ale Poliției de Frontieră

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.09.2020 - 13:21

Poliția de Frontieră a achiziționat 50 de autospeciale de supraveghere ARTEMIS-RO. Trei dintre acestea au fost prezentate astăzi, în cadrul unui eveniment găzduit de Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

SHARE

"Mă bucur că Ford, un lider mondial de anvergură în tehnologia auto, a fost ales pentru a furniza vehiculele sale inovatoare către instituțiile de ordine publică și siguranță din România", a declarat ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

"Poliția de Frontieră Română este un partener esențial al guvernului Statelor Unite ale Americii în combaterea infracțiunilor transnaționale, iar noile caracteristice ale acestor vehicule vor face operațiunile lor viitoare mult mai eficiente", a adăugat Zuckerman.

Autospecialele de supraveghere ARTEMIS-RO au la bază modelul Ford Transit Trail EcoBlue 170, versiunea pregătită pentru off-road din gama Transit ce dispune de sistem inteligent de tracțiune integrală, cu diferențial central blocabil (AWD Lock) și moduri selectabile de rulare, Slippery și Mud/Rut, menite să îmbunătățească performanța vehiculului în diferite condiții de drum și aderență.

Sub capotă, autospecialele dispun de motoare diesel EcoBlue, de 2.0 litri, care dezvoltă 170 de cai putere și un cuplu maxim de 405 Nm, respectând standardele de emisii Euro 6.2.

Dotări și transformări făcute în România

Autospecialele ARTEMIS-RO sunt dotate și transformate de Pro Optica SA, firma românească care a câștigat licitația internațională demarată în acest sens, urmărind cerințele formulate de specialiștii din domeniul tehnic și operațional ai beneficiarului, respectiv Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Concret, proiectul de amenajare, sistemul optronic de supraveghere cu cameră termală, calculatorul și aplicația software de supraveghere și lucru cu hărțile sunt concepute și realizate în România de către Pro Optica S.A. Iar autovehiculul de bază și display-urile militare sunt produse ale companiilor americane Ford și, respectiv, Vartech.

ARTEMIS-RO a parcurs toate verificările de pre-recepție și până astăzi au fost recepționate un număr de 16 produse, care au intrat deja în serviciu/misiune. Restul de 34 de autospeciale de supraveghere vor intra în dotarea Poliției de Frontieră până la sfârșitul lunii februarie 2021.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.