FOTO Cea mai „tare” intersecție din România: Unii au „Cedează”, alții „Stop”. Cine trece primul?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.05.2023 - 08:59
Intersecția de la Casa Armatei/Biblioteca Județeană din Brașov. - Foto: bizbrasov.ro

Cea mai „tare” intersecție din România generează cozi, confuzie și, evident, accidente. Greu de înțeles, în timp ce unii șoferi au semn de „Cedează”, ceilalți trebuie să respecte indicatorul „Stop”.

SHARE

Intersecția de la Casa Armatei/Biblioteca Județeană din Brașov este una dintre cele mai aglomerate din oraș, în special în weekend-uri. Cu toate acestea, semnalizarea rutieră-realizată acolo acum mulți ani este absolut fără sens, fapt confirmat și de polițiștii de la Biroul Rutier Brașov.

Turiștii care vor să meargă spre Poiana Brașov fac coadă la intrarea pe strada Șirul Livezii, pentru că pe asfalt și pe stâlp au semnul de cedează trecerea, iar artera pe care intră (Șirul Livezii) pare drum public prioritar.

Citește și: FOTO MIMI, prima mașină electrică de curse Mini din istorie, făcută în România, în al 3-lea sezon

Șoferii care vor să treacă spre Poiana Brașov așteaptă ca cei care vin din stânga, dinspre sensul giratoriu de la Casa Armateie, să treacă prima dată, pentru că în teorie, altcuiva nu au cui să dea prioritate.

În aceeași situație sunt și turiștii care vor să meargă înainte, spre parcarea de la Biblioteca Județeană George Barițiu. Trăiesc cu senzația că trebuie să dea prioritate celor care vin din stânga, pe un drum aparent prioritar.

Ce nu știu șoferii care nu sunt din Brașov și care așteaptă să treacă cei care vin dinspre ARO este că aceștia au semnul Stop, relatează bizbrasov.ro.

Deci cei care vin dinspre giratoriu trebuie să dea prioritate tuturor celor care vin dinspre strada Lungă, raportat la semnul Stop pe care trebuie să îl respecte.

Posibil ca în mintea celor care au sistematizat intersecția, strada Lungă să fie drum prioritar, dar pe care nu l-au marcat ca atare, mai mult, au pus semn de „Cedează trecerea”.

Citește și: Echipe din România dezvoltă în premieră sisteme autonome de condus pentru transportul comercial

„Cedează trecerea” și „Stop” sunt semne egale de restricție. Care e diferența

Conform legislației rutiere și a semnelor puse în intersecție de Poliția Rutieră Brașov, câștigătorii în această intersecție sunt cei care vin de pe o străduță obscură de pe deal, numită St. O. Iosif. Strada are sens unic, cu intrare în strada Șirul Livezii după un semn Stop.

Conform semnelor puse de Poliția Rutieră Brașov, dacă 3 mașini intră în același timp în intersecție, prioritate au cei care vin de pe St. O Iosif, pentru că au prioritate de dreapta având același tip de semn ( „Cedează trecerea” și „Stop” sunt semne egale de restricție, cu deosebirea ca la Stop oprirea roților este obligatorie).

După ce trec cei de pe St. O Iosif, vine rândul celor care vin de pe strada Lungă, spre Poiana Brașov. Apoi vine rândul celor care circulă dinspre giratoriul de la Casa Armatei. Nu era mai bine fără semne de circulație, dacă tot nu au niciun sens?

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te