VIDEO Aventurierul cu Tico a recidivat. 10 ore, cu 120 km/h, până în Thassos. „Nu papă gram de ulei”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.05.2023 - 19:30
Aventură în Thassos cu Tico - Foto: Forum Thassos/Ion Iliescu
Aventură în Thassos cu Tico - Foto: Forum Thassos/Ion Iliescu
Aventură în Thassos cu Tico - Foto: Forum Thassos/Ion Iliescu

Aventurierul român cu Tico, care anul trecut a devenit viral după ce a fost cu familia în Kefalonia afirmând că „Săraca mașină gâfâia”, a recidivat.

SHARE

De Paște 2023, și-a dus familia cu mașinuța în Thassos. Spune că a ajuns în 10 ore, cu o viteză de croazieră de 120 km/h.

În 2022, aventura unei familii de români formată din trei adulți și un copil de 12 ani care a mers pentru al cincilea an consecutiv cu un Daewoo Tico în vacanță în Grecia și a povestit pe Facebook drumul de 2.500 de kilometri până în Kefalonia a devenit virală, mai ales după ce șoferul s-a lăudat că a ales Tico-ul în detrimentul unui BMW X3, pentru că este „o mașină mică dar plină de ambiție”. 

De Paște 2023, Ion Iliescu, aventurierul român cu Tico a recidivat și și-a dus familia cu mașinuța în Thassos. Evident, povestind nou aventură pe Facebook.

„120 e viteză de croazieră, în depășiri... (...) Nu-i bag benzină, e mai scumpă decât gpl-ul”

„Iar s-a umflat tabla pe el și a zis că vrea să plece. Hai să mergem și duși am fost. Soseaua e locul unde ne conectăm, mașina vs om și descoperim că ne place enorm de mult să călătorim.

Daca Tico poate, trebuie să ne ridicăm la așteptările lui. Drumul de 10 ore a fost o simbioză, feribotul este bomboana de pe tort.

Daca zic că am plecat în locul plin de verdeață, sună aiurea dar cu siguranță este liniște, multă liniște și oamenii de aici trăiesc așa....cum noi am uitat să o facem”, și-a început Ion Iliescu povestea de Paște pe Forum Thassos. 

Citește și: Povestea unui polițist din Giurgiu devenit colecționar de mașini la pensie. 10.000 €/an mentenanța

„Nu trebuie decât să-i învârt cheia în contact și să pun degetul pe hartă. Oriunde pe hartă. Nu poartă în definiția lui, cuvântul ,,lux" și nici nu simți mare confort, nu ne punem speranțe în sistemele de siguranță dar compensează la ceea ce te face să simți când se pornește la drum, cum se bucură de văi și cum se lupta cu dealurile.

E pregătit de drum la orice ora. Acum a necesitat un ștergător nou. Caroseria ii poartă urmele accidentelor dar merge cu ele așa..... ca un luptător profesionist. Costă foarte, foarte mult reparația la tabla și în Grecia nu se observă, se amestecă printre celelalte ,,cazane", a continuat aventurierul cu Tico. 

„120 e viteză de croazieră, în depășiri....nu zic că sar aia de la Euroncap și mă trag de urechi că sunt inconștient (...) Nu papă niciun gram de ulei de motor (...) Nu-i bag benzină, e mai scumpă decât gpl-ul”, le-a explicat Ion Iliescu curioșilor de pe forum.

Citește și: FOTO Țeapă în service? Reparație de 40.000 €, la o mașină electrică lovită ușor în spate

„Noaptea este sfeșnicul meu când conduc, luna și steaua norocoasă sunt undeva acolo sus ne veghează drumul”

„Am zis sa facem Paștele în insula Thassos de care auzisem numai lucruri bune și frumoase doar că este foarte aglomerată în sezon și ce poate fi mai potrivit decât să o vizitezi când nu e îmbulzeală.

Ne-am pregătit rucsacurile, și berea și perna, făcut presiunea in anvelope ca pentru drum lung, am luat toată emoția cu noi când mergem să descoperim un loc nou.

Noaptea este sfeșnicul meu când conduc, luna și steaua norocoasă sunt undeva acolo sus ne veghează drumul. Copiii dorm, Nadia este copilotul, pune cafea, îmi desface sticlă cu apă. Pot sa fac și singur lucrurile astea dar ea nu vrea sa doarmă, moțăie pe scaunul din dreapta și mă întreabă dacă sunt ok.

Ne lăsăm purtați în conversații despre viață... despre lume..., despre cât de frumoasa este viața la vârsta asta, despre cât de norocoși suntem că ne cheltuim toți banii pe a descoperirii locuri noi și nu suntem nevoiți să-i dăm pe medicamente.

In vama Giurgiu am trecut repede, drumul până la Veliko Târnovo îl știu că l-am făcut de atâtea ori.

La Makaza eram 3 mașini și trecem repede, soarele dimineții ne privește printre norii de ceață, cu cât coborâm cu atât aerul devine mai cald și începe să se simtă mirosul sărat de mare.

Am ajuns la feribot cu câteva minute până să ridice parâmele, noroc curat. Pescărușii s-au uitat la noi că la niste zgârciți, google translate ne traduce: un pufulete n-ați adus și voi, băăă, săracilor!!! Am uitat.... Csf....

Am avut cazare in satul Prinos situat între două dealuri care se închid cu o creastă de munte. Locuitorii de aici țin la liniștea lor și a celorlalți. Am luat-o seara la pas sa vedem sătucul și mare ne-a fost mirarea să vedem terasele după ora închiderii lăsate cu lucrurile la ușă fără teama de hoți. N-am văzut decât o mașină de poliție în capitala insulei și aia chiar în față secției de poliție.

Nu a fost o călătorie de bălăceală cum ne place nouă dar am zis să vedem cum arată Thassos, Marble beach, un sat de munte de pe insulă.

A doua zi, de Paște, am fost la petrecerea organizata de forum Thassos și Adrian Dragan unde au participat peste 200 de persoane. Toți cu aceeași dragoste de Grecia, de frumos, de o stare de spirit pe care numai în partea asta a lumii o găsești. Am dus și câteva beri pentru comunitate dar eu nu sunt omul care nu se avântă in a socializa. Dan a luat microfonul și le-a spus: ăla e Iliescu și ne-a adus câteva beri făcute de el! Și un val de ură s-a dus până la celelalt Iliescu.

Așa ca impresie, că e greu sa spui o părere despre un loc după ce stai 4 zile, e atât de frumoasă insula când toate înverzesc, e atât de frumoasă liniștea și cântecul păsărilor încât mi-a dat răspunsul la întrebarea: dece te-ai muta într-un astfel de loc și să locuiești acolo și când nu e sezon?

Daca ne mai ține Tico o vreme, sau încă o viață de-a lui, poate reușim să ajungem și la bălăceală in acest loc frumos numit Thassos.

Vacanțe frumoase și ne vedem la vară în ...”, a povestit Ion Iliescu pe Forum Thassos.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te