Fiță maximă: „Regele asfaltului” din Brașov, Marcel Butuza, cu un Pinzgauer 6x6 militar la Mamaia

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.08.2021 - 11:10
„Regele asfaltului” din Brașov, Marcel Butuza, cu un Pinzgauer 6x6 militar la Mamaia. / Foto: cancan.ro

Marcel Butuza, cunoscut drept ”Regele asfaltului” din Brașov și coleționar de autovehicule, a făcut senzație în Mamaia, apărând la volanul unui Steyr Pinzgauer 6x6, un vehicul militar ușor, folosit, de exemplu, și de trupele speciale americane Delta Force în anii 1990.

SHARE

Afaceristul din Brașov a ales stațiunea Mamaia pentru un mini concediu pe litoral, alături de familie.

Deși are un garaj plin de bijuterii pe patru roți de sute de mii de euro, printre care, de exemplu, un Excalibur Roadster, un coupe decapotabil făcut după celebrul Mercedes SSK din anii 1930, un supercar Lamborghini Murcielago și un Ferrari F 430 Challenge, un model de stradă destinat circuitelor de curse, Marcel Butuza a decis să fie mai practic și mai extravagant și a apărut la Mamaia cu întreaga familie la volanul unui Steyr Pinzgauer 6x6, un vehicul militar ușor, folosit, de exemplu, și de trupele speciale americane Delta Force în anii 1990.

Citește și: La 72 de ani și cu soțul căutat de poliție, prințesa Lia și-a făcut noi operații estetice

Cum Pinzgauer-ul are o gardă la sol impresionantă, ”Regele asfaltului” a coborât de la volan, apoi și-a ajutat soția și fiica să facă același lucru. Milionarul, îmbrăcat în tricou, bermude și sandale și cu ochelarii fumurii pe ochi, s-a retras, apoi, alături de cei dragi, într-un restaurant. 

Citește și: VIDEO Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, de la comedie, la poliție: a spart vitrine în centrul Capitalei

Marcel Butuza este cunoscut și în lumea raliurilor, dar avea să fie supranumit ”Regele asfaltului” din Brașov grație afacerilor derulate în acest domeniu. Iar dacă hobby-ul este costisitor, însă banii nu sunt o problemă, Butuza a fost mereu preocupat de colecția sa de motoare de toate felurile. De exemplu, are și două elicoptere, unul dintre ele fiind un VIP Eurocopter EC 155, în valoare de circa șase milioane de euro.

Citește și: Industry 4.0: „Magazionerii“ autonomi, uzinele organizate virtual și coboții

Averea lui Butuza s-ar ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, iar firma lui se ocupă, în principal, de lucrări de infrastructură (asfaltare și reabilitare drumuri), dar și de salubrizare și deszăpezire, relatează cancan.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.