Facelift cu personalitate, pentru Mazda2

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.02.2020 - 13:45

Cea de-a patra generație a subcompactei Mazda2 a primit un facelift cu personalitate și tehnologii de ultimă oră pentru reducerea poluării și îmbunătățirea experienței de condus.

SHARE

Modificările de la exterior includ spoilere, faruri LED și stopuri redesenate, noua grilă frontală specifică Mazda și jante noi de aliaj de 16 inch. Totodată, ornamentul cromat care domină partea frontală, caracteristic întregii game Mazda, a fost extins pentru un aspect mai dinamic și mai îndrăzneț.

La interior, Mazda2 facelift propune noi variante de combinații pentru tapițerie și materiale superioare.

Astfel, pe varianta de echipare de top, Takumi Plus, tapițeria din piele este disponibilă într-o combinație de albastru și gri, care își schimbă nuanța în funcție de lumină, în timp ce pe nivelurile Challenge și Takumi tapițeria textilă propune un joc de nuanțe de negru și maro.

Versiunea de tapițerie dictează și culorile și anumite materiale de pe portiere, bord, inelele fantelor de ventilație și de pe  punctele de sprijin pentru genunchii ocupanților locurilor din față.

Scaunele au fost redesenate pentru a fi mai comode și mai ergonomice, în timp ce interiorul a câștigat și la capitolul insonorizare prin adoptarea unor noi materiale și tehnici de antifonare.

Standard, modelul este echipat cu aer condițonat manual, buton pornire motor, sistem de pilot automat, volan îmbrăcat în piele cu comenzi audio, conectivitate Bluetooth, manetă schimbător îmbrăcată în piele, oglinzi exterioare în culoarea caroseriei și geamuri electrice față/spate.

Confortul poate fi sporit în funcție de nivelul de echipare și mulțumită volanului încălzit, oglinzii retrovizoare electrocrome, conectivității CarPlay și Android Auto, scaunelor față încălzite, unității de comandă HMI și ecranului tactil de 7 inch.

Sub capotă, noua subcompactă Mazda propune un motor Skyactiv-G pe benzină de 1.5l și 90 de cai putere, care asigură o accelerație de 9,8 secunde de la 0 la 100 km/h în condițiile unui consum combinat de 4,1l/100 km (în regim NEDC).

Motorul poate fi conectat la o transmisie manuală cu șase rapoarte și dispune de tehnologie mild-hybrid și sistem G-Vectoring Control Plus, care contribuie la o experiență de condus mai dinamică și mai sigură, monitorizând permanent distribuția puterii între roțile punții spate.

Din punctul de vedere al siguranței, Mazda2 2020 este dotată standard cu faruri adaptive, sistem de asistență la plecarea din rampă, senzori de monitorizare a presiunii din pneuri și sistem de control al tracțiunii. Opțional se adaugă senzori de parcare și cameră video pentru marșarier, sistemul de avertizare la depășirea benzii de rulare, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la deplasarea în marșarier și asistentul inteligent de frânare în oraș.

Prețul de bază pentru Mazda2 G90 Challenge pornește de la 14.190 euro, TVA inclusă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te