Drumurile din România, praf. Dacă pleci din Cluj în Halkidiki, mai bine mergi prin Serbia-Macedonia

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.06.2024 - 15:37
Drumurile din România, praf. Dacă pleci din Cluj în Halkidiki, mai bine mergi prin Serbia-Macedonia - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ
Drumurile din România, praf. Dacă pleci din Cluj în Halkidiki, mai bine mergi prin Serbia-Macedonia - Foto: captură ecran

Drumurile din România sunt praf. Dacă pleci din Cluj în vacanță în Halkidiki, cel mai scurt traseu e prin Sibiu, Pitești, Bechet (trecere cu bacul) sau Calafat, Sofia, Serres, Salonic. Dar, mai bine mergi prin Serbia-Macedonia, pe autostrăzi. Ocolești, dar e mai rapid.

SHARE

Cum plajele din nordul Greciei, din peninsula Halkidiki și insula Thassos, se numără printre destinațiile preferate de români în vacanța de vară și, evident, nu doar bucureștenii și locuitorii din sud-estul / estul țării pleacă la drum cu mașina, ci și cei din centru, nord și vest, Newsweek a făcut un expriment pentru a vedea care e cea mai bună rută dacă se pornește din Cluj. 

Citește și: Românii merg la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120€, cazarea. În Thassos, e la jumătate

Drumurile din România, praf. Dacă pleci din Cluj în Halkidiki, mai bine mergi prin Serbia-Macedonia

Pentru o familie de români care pleacă în vacanță cu mașina în Grecia, în Halkidiki sau Thassos, de exemplu, din Cluj, cel mai scurt traseu e prin Sibiu, Pitești, Bechet (trecere cu bacul) sau Calafat (trecere pe pod), Sofia, Serres, Salonic.

Sunt circa 1.000 de kilometri, care pot fi parcurși în aproximativ 14 ore în condiții normale de trafic, potrivit Google Maps. 

Dar, de la Cluj în Halkidiki ajungi mai repede prin Serbia și Macedonia de Nord, decât să străbați România.

În lipsa autostrăzii Sibiu - Pitești și a oricărui alt drum rapid care să taie Carpații, precum și în lipsa unei legături de viteză care să lege centrul și sudul țării, de la Cluj ajungi mai repede și, probabil, mai în siguranță în Grecia dacă ocolești circa 130 de kilometri, prin Timișoara și, apoi, pe autostrăzile din Serbia și Macedonia de Nord.

Citește și: Vacanță în Grecia: Cât costă să mergi cu mașina din România până în Halkidiki? Unde alimentezi?

Traseul are în total aproximativ 1.130 de kilometri, care pot fi parcurși în aproximativ 13 ore în condiții normale de trafic, potrivit Google Maps. 

Atenție, însă, dacă optați să treceți în Bulgaria pe la Bechet. Bacul efectueaza curse regulate la un interval de doua ore, zilnic, după următorul program:

– Pe sensul de iesire din Romania, catre Bulgaria, feribot-ul va pleca din Bechet (RO) la orele : 5.00, 7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00, 23.00.

– Pe sensul de iesire din Bulgaria , catre Romania, feribot-ul va pleca din Oreahovo (BG) la orele : 6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, 22.00, 24.00.

Prețul bac-ului Bechet-Oreahovo este de 12 euro/autoturism.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te