Centrul de inginerie Porsche din Cluj se extinde cu peste 20% în 2020

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.03.2020 - 13:16

Porsche Engineering România a încheiat anul 2019 cu o echipă de 200 de experți, iar până la sfârșitul anului 2020 își va extinde echipa cu peste 20%, ajungând la 240 de angajați cu normă întreagă și 24 de studenți stagiari.

SHARE

Fabrica de software Porsche de la Cluj a fost fondată la sfârșitul anului 2015, a devenit operațională în 2016 și este integrată în rețeaua globală Porsche Engineering, alături de subsidiarele din Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg și Leipzig (Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China) și Nardò (Italia). Iar în ultimii ani, Clujul a fost implicat în numeroase proiecte în domeniul Inteligenței Artificiale (AI) și al conducerii autonome pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen și se află în avangarda evoluției industriei auto.

„Am investit mult în proiecte de tip concept, precum și în activități de producție, cum ar fi model based development și web development. Ne vom dezvolta competențele în ambele direcții, având în vedere că acestea sunt zonele de interes către care se îndreaptă piața auto”, a declarat Marius Mihailovici, Director General al Porsche Engineering România. Odată cu creșterea suplimentară, compania clujeană este pregătită să-și extindă și spațiul de birouri cu încă un etaj, cu o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, în aceeași clădire în care se află acum.

La Porsche Engineering România, studenți de top și experți lucrează împreună, în echipe naționale și internaționale, pentru a crea soluții tehnologice avansate pentru testarea, conducerea și siguranța mașinilor viitorului. În urma implicării sale active în mediul academic din Cluj, Porsche Engineering oferă în mod constant șansa studenților care absolvă programul de Master Porsche Engineering, de la Universitatea Tehnică din Cluj, să-și aprofundeze studiile devenind stagiari și, dacă sunt printre cei mai buni, angajați cu normă întreagă ai companiei.

De asemenea, compania reușește să recruteze în mare parte prin intermediul recomandărilor (50% din totalul de noi angajați) și ofertează și experți români din străinătate, propunându-le locuri de muncă motivante și bune, ca stimulent pentru a reveni în propria țară.

„Suntem foarte bucuroși să vedem că munca pe care o desfășurăm și cultura pe care o construim la Porsche Engineering în Cluj este capabilă să atragă o mulțime de specialiști de elită, care ajung aici în urma recomandărilor colegilor noștri”, a spus Mihailovici.

"Acest lucru spune multe despre atmosfera de lucru de aici și despre satisfacția muncii pe care oamenii o obțin din conceptele și proiectele în care sunt implicați. În ultimii doi ani, am reușit să aducem înapoi în țară experți români care lucrau în țări precum Marea Britanie, Spania sau Germania. Organizația noastră este o dovadă a faptului că locurile de muncă relevante și proiectele interesante pot angrena cele mai strălucite minți în conturarea viitorului industriei noastre", a adăugat Directorul General al Porsche Engineering România.

Citește și...

Inteligența artificială, mașina autonomă și specialiștii români de la Cluj

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.