Ce facem în weekend? Poli Auto Fest: Campusul UPB, transformat în vitrină a inovațiilor

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.05.2022 - 08:53
Campusul UPB, transformat în vitrină a inovațiilor. / Foto: autofest.upb.ro

Prima ediţie Poli Auto Fest, o expoziţie auto organizată în Campusul Politehnicii Bucureşti în perioada 20-22 mai, pune faţă în faţă ultimele modele de automobile și cele mai noi tehnologii din industria auto. În paralel, are loc și Chemistry Fest

SHARE

În acest weekend, Universitatea Politehnică din București (UPB) este gazda a două ample evenimente - Poliautofest și ChemistryFest - care reunesc unele dintre cele mai importante companii din industria autohtonă și internațională din domeniile auto și chimiei. La acest regal al tehnologiei și inovației, organizat de către UPB, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 al Capitalei, sunt așteptați peste 10.000 de vizitatori.

Denumite generic Poli Auto Fest și Chemistry Fest, cele două evenimente își propun să prezinte cele mai noi tendințe din industriile de profil, precum și direcțiile de viitor și oportunitățile de carieră care pot fi urmate de tinerii profesioniști.

Citește și: VIDEO Capsula care va servi drept "taxi" pentru astronauți a decolat spre Stația Spațială

„Prin această serie de evenimente dorim să oferim cetățenilor din București un punct de contact cu industria, cu cele mai importante companii prezente în România, dar mai ales cu ultimele inovații din industriile de profil pe care le promovează evenimentele. Este o inițiativă caracterizată de spații expoziționale ample și spectaculoase și de posibilitatea ca expozanții să își pună în valoare punctele forte în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Este o oportunitate atât pentru industrie cât și pentru participanți”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

„Prin aceste evenimente, extindem orizontul de oportunități pe care le oferă Sectorul 6 al Capitalei. Vorbim aici atât despre oportunități de informare sau de carieră, dar și despre tranziția către SMART City, prin prezentarea unor soluții de mobilitate inteligentă, energie verde, sau diferite tipuri de automatizări ale proceselor industriale. În cadrul celor
două evenimente vor fi expuse numeroase tipuri de soluții de interes pentru cetățeni – de aceea urmărim atent impactul pe care acestea îl au asupra vizitatorilor. Nu în ultimul rând, este o inaugurare a protocolului de colaborare prin care deschidem campusul UPB locuitorilor Sectorului 6”, a anunțat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Citește și: Şase plaje din România au primit eticheta „Blue Flag” pentru vara aceasta

Poli Auto Fest, un regal al automobilului și al industriei auto

La prima ediție Poli Auto Fest participă peste 100 de brand-uri auto, Audi, BMW, Lamborghini, Jaguar, Lexus, Volkswagen, Bosch, etc., precum și producători, importatori și distribuitori, furnizori și producători de componente și echipamente, furnizori de mobilitate, instituții și autorități - atât din educație, cât și din domeniile de reglementare.

Iar un punct special de atracție sunt câteva automobile clasice din Colecția Țiriac.

De asemenea, Poli Auto Fest 2022 pune faţă în faţă două imagini diferite ale lumii automobilului – avangarda electrică BMW i4 şi BMW iX, alături de BMW Seria 2 Coupé, şi referinţa de acum o jumătate de secol, BMW 2002.

Cele mai noi modele electrice BMW vin cu unul dintre cele mai sofisticate sisteme de propulsie electrică, un redesign spectaculos de interior şi multe soluţii tehnologice sofisticate. În contrast, BMW Seria 2 Coupé vine cu o abordare puristă - un motor de şase cilindri, emblematic pentru BMW, amplasat longitudinal, tracţiune concentrată pe puntea spate şi distribuţia de mase 50-50, esenţială pentru un comportament dinamic exemplar. Referinţa istorică pentru Seria 2 Coupé, legendarul BMW 2002, va fi şi aceasta prezentă. Este cel mai sportiv reprezentant, de acum mai bine de jumătate de secol, al relansării mărcii BMW - aşa-numita gamă de modele Neue Klasse. Inspirat din succesul anilor '60, noua avangardă de modele electrice BMW a primit încă o dată supranumele "Neue Klasse".

Deloc de neglijat, Driving Experience Romania, echipa de training de condus cu certificare BMW Driving Experience, susține la Poli Auto Fest câte trei sesiuni de recomandări esenţiale pentru condus în siguranţă, care au în prim-plan poziţia corectă la volan. Cum trebuie să aranjez scaunul, care este cea mai bună poziţie a spătarului sau a mâinilor pe volan - sunt întrebări sau chiar mituri urbane pe care echipa de instructori le rezolvă cu claritate şi explicaţii logice.

În plus, Driving Experience Romania organizează un program de demonstraţii şi experienţe ale sistemelor de asistenţă BMW, unde înscrierea este liberă.

Program Poli Auto Fest 2022

Sâmbătă, 21 mai:

10:00-18:00: Experiențe de condus – demonstrații cu automobil: funcționarea sistemelor ADAS - parcare autonomă; proba de jaloane la deplasarea în marșarier și cu reversing assistant. Prezentare automobil electric de competiție. Diagnosticare automobile; Test drives; Tombole & Concursuri.

11:30 - 12:30: Demonstrație Drift

17:30 - 18:30: Demonstrație Drift

Conferințe:
11:00 – 12:30: Siguranța Rutieră - Loc de desfășurare: Sală Conferințe, Clădirea Transporturi
13:00 – 14:30: Smart Mobility - Loc de desfășurare: Sală Conferințe, Clădirea Transporturi

Duminică, 22 mai:

10:00-18:00: Experiențe de condus – demonstrații cu automobil: funcționarea sistemelor ADAS - parcare autonomă; proba de jaloane la deplasarea în marșarier și cu reversing assistant. Prezentare automobil electric de competiție. Diagnosticare automobile; Test drives; Tombole & Concursuri.

15:30-16:30: Demonstrație Drift

Conferințe:
11:00 – 12:30: Conferință Autovehiculul viitorului - Loc de desfășurare: Sală Conferințe, Clădirea Transporturi

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te