Şase plaje din România au primit eticheta „Blue Flag” pentru vara aceasta

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.05.2022 - 13:39
Plaja Vega Vintage, Mamaia. / Foto: hotelvega.ro

Şase plaje din România au primit eticheta „Steagul Albastru” (Blue Flag) pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care prezintă şi lista acestor plaje, una fiind din Mamaia, câte două din Năvodari şi Eforie şi o alta din Olimp.

SHARE

"Şase plaje româneşti au primit distincţia Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus faţă de anul precedent", transmite Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Instituţia precizează că pornind de la prevederile Hotărârii Guvernului nr.335/2002 privind unele măsuri de implementare în România a Programului „Steagul Albastru - Blue Flag", cu toate modificările şi completările ulterioare, România, prin Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), membru cu drepturi depline al FEE, a demarat demersurile pentru implementarea programului, relatează news.ro.

Citește și: VIDEO Pe Transfăgărășan, zăpada are și 5 metri grosime. Utilajele de deszăpezire lucrează continuu

"În urma verificării îndeplinirii criteriilor de acordare a Steagurilor Albastre, documentaţia trimisă, care include şi declaraţia juriului naţional de evaluare a îndeplinirii criteriilor programului, precum şi cele şase aplicaţii, a fost evaluată de către juriul internaţional, iar toţi cei şase aplicanţi au primit eticheta Steag Albastru pentru sezonul turistic 2022", anunţă ministerul. 

Plajele „Blue Flag” din România: Vega Vintage, Marina Regia, Phoenicia, Citadel, Azur și Phoenicia Blue View

Plajele care au primit această distincţie sunt: „Vega Vintage" din staţiunea Mamaia, „Marina Regia" din Năvodari, „Phoenicia" din Năvodari, „Citadel" din Eforie, „Azur" din Eforie şi „Phoenicia Blue View" din Olimp.

Steaguri albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi practici ecologice. Prin urmare, acestea sunt acordate doar plajelor organizate.

Citește și: VIDEO Un român a plecat cu Dacia Spring la mare în Halkidiki. A ajuns în 2 zile, s-a cazat la Sofia

Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement şi operatorilor de turism durabil.

Programul „Steagul Albastru - Blue Flag" a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele şi porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

Prin asigurarea continuităţii acestui program voluntar, România este vizibilă şi prezentă an de an pe harta mondială Steagul Albastru, sporind potenţialul turistic al zonelor premiate şi generând un impact benefic din punct de vedere economic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te