Best Electric Car in Romania 2023: Juriul a desemnat cele 7 mașini electrice care merg în finală

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.04.2023 - 10:48
Finalistele Best Electric Car in Romania 2023 - Foto: Best Electric Car in Romania

Juriul specializat al „Best Electric in Car in Romania”, format din 14 jurnaliști auto cu experiență vastă, a desemnat cele șapte mașini electrice care intră în luptă pentru titlul din 2023. Finala se va desfășura pe un traseu de test de peste 1.000 de kilometri.

SHARE

Membrii juriului „Best Electric in Car in Romania” au ales prin vot cele șapte finaliste Best Electric Car 2023 în România dintr-o listă inițială cu 12 de modele care au întrunit criteriile de eligibilitate – să fie lansate pe piață după data de 1 martie 2022 și care sunt disponibile la vânzare pe piața românească, alături de facelift-uri importante, care au presupus (eventual) și schimbarea capacității bateriei.

Finalistele Best Electric Car (BEC) in Romania 2023 sunt, în ordine alfabetică: Audi Q8 e-tron, BMW i7, Cupra Born, Kia e-Niro, Nissan Ariya, Toyota bZ4X și Volkswagen ID.Buzz. 

VOTEAZĂ mașina 100% electrică preferată pentru Premiul de Popularitate BEC 2023

Cele 12 de mașini electrice eligible în acest an au fost, în ordine alfabetică: Audi Q8 e-tron, BMW i7, BMW iX1, Cupra Born, Jeep Avenger, Kia e-Niro, Mercedes-EQ EQE, Mercedes-EQ EQS SUV, Nissan Ariya, Skoda Enyaq iV Coupe, Toyota bZ4X și Volkswagen ID.Buzz. 

Juriul „Best Electric Car in Romania” este format în 2023 din 14 jurnalisti auto cu experiență vastă, de la unele dintre cele mai importante publicații de profil din România: Robert Adam (turații.ro), Radu Buhăniță (Auto Test), Ciprian Cherciu (Eco Drive), Răzvan Codorean (Flote Auto), Bogdan Grigorescu (AutoExpert), Cristian Gubandru (EVmarket.ro), Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul), Răzvan Loghin (4×4 Adventure), Alex Șincan (Auto Bild), Adrian Mitrea (0-100.ro), Răzvan Măgureanu (Auto Motor și Sport), Gabriel Nica (Cu și despre mașini), Răzvan Scăeșteanu (Newsweek România).

Revista Newsweek România este singura publicație generalistă invitată să facă parte din juriul „Best Electric Car in România”.

Finala Best Electric Car 2023 în România, pe un traseu de peste 1.000 km: București - Iași - Suceava - București

Următorul pas este testarea acestor modele pe un traseu complex și mult mai lung decât cele ale edițiilor anterioare, Best Electric Car in Romania 2021 și Best Electric Car in Romania 2022: București – Iași – Suceava - București.

Ideea unui astfel de traseu, de peste 1.000 km, a venit ca urmare a așteptărilor tot mai mari pe care le au oamenii de la mașinile electrice, în ceea ce privește autonomia. Și în acest fel vom putea verifica nu doar autonomia, ci și infrastructura de încărcare din zona Munteniei și a Moldovei.

Pe scurt, vă vom putea spune cum se simte călătoria pe distanțe lungi cu o mașină electrică, ce planificare presupune și cum afectează modul de rulare distanța pe care o poți parcurge cu un plin de baterie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te