Skoda Enyaq iV, votată Best Electric Car in Romania 2021. Kia e-Niro a luat premiul de popularitate

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.04.2021 - 15:16
Skoda Enyaq iV, votată Best Electric Car in Romania 2021. Kia e-Niro a luat premiul de popularitate. / Foto: Bogdan Para
Juriul Best Electric Car in Romania 2021 / Foto: Bogdan Para

Skoda Enyaq iV a fost votată „Best Electric Car in Romania 2021” de juriul specializat format din 13 jurnaliști auto cu experiență vastă și un pilot de raliu. Premiul de popularitate, obținut în urma voturilor a peste 2.200 de cititori, a fost obținut de Kia e-Niro.

SHARE

21 de nominalizate, șapte finaliste, o câștigătoare: Skoda Enyaq iV. Toate cele șapte finaliste ale primei ediții a competiției „Best Electric Car in Romania” au puteri de „game chager” în segmentele din care fac parte. Însă, Skoda Enyaq iV a câștigat, este adevărat, la o diferență de doar două puncte, marele titlu, cu 86 de puncte.

Pe locul doi, cu 84 de puncte, s-a clasat, surprinzător sau nu, BMW iX3, primul SUV bavarez 100% electric. Iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat facelift-ul modelului Kia e-Niro, mașina care a primit și Premiul de Popularitate.

Citește și: A 17-a ediție a programului Rabla. Totul despre mașini și prețurile lor

Teste pe un traseu complex, de 165 de kilometri, și criteriile de jurizare

Startul primei ediții a „Best Electric Car in Romania” a fost dat în fața Ministerului Mediului din Piața Constituției, în prezența ministrului Mediului Tánczos Barna, chiar în ziua în care a fost anunțat debutul programelor Rabla și Rabla Plus 2021. Iar juriul a testat cele șapte finaliste în trafic real, pe un traseu complex de 165 de kilometri ce a inclus și o zonă de „off-road”, drumul de pe margina Lacului Bolboci arătând, din păcate, ca după un bombardament susținut : București - Târgoviște – Moroeni – Padina.

Competiția a avut reguli stricte de desfășurare, iar grila de punctare, criterii clare. Fiecare jurat întocmit un clasament propriu, acordând puncte celor șapte finaliste după cum urmează: Locul 1 – 10 puncte, Locul 2 – 7 puncte, Locul 3 – 5 puncte, Locul 4 – 4 puncte, Locul 5 – 3 puncte, Locul 6 – 2 puncte și Locul 7 – 1 punct.

Citește și: Reducere de până la 10.700 €, pentru un autoturism electric

Mașinile au fost notate după 11 criterii: Autonomie, Modalități de încărcare, Preț & dotări, Design, Confort, Ținută de drum, Ergonomie, Sisteme de asistență, Spațiu interior, Calitatea materilelor și a finisajelor, Garanția generală și a bateriei.

Juriul ediției 2021 a „Best Electric Car in Romania” a fost format din 13 jurnaliști cu mare experiență în domeniul auto, reprezentând unele dintre cele mai relevante canale media din presa auto și generalistă din România, și un pilot de raliu: Răzvan Măgureanu (Auto Motor și Sport), Dan Scarlat (Top Gear România), Radu Buhăniță (Auto Test), Bogdan Grigorescu (Auto Expert), Robert Adam (turații.ro), Dragoș Băltățeanu (Flote Auto), Radu Gurămultă (Eco Wheels), Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul.ro), Răzvan Loghin (4x4 Adventure), Mircea Meșter (AutoCritica), Adrian Mitrea (0-100.ro), Cristiana Oprea (pilot raliu), Răzvan Scăeșteanu (Newsweek România), Robert Stan (LifeNews.ro).

Citește și: Idei de automobile plug-in hybrid cu bonus de până la aproape 6.000 € de la stat

Clasament Best Electric Car in Romania 2021

1. Skoda Enyaq iV 86p

2. BMW iX3 84p

3. Kia e-Niro 76 p

4. Volkswagen ID.3 73p

5. Honda e 56p

6. Mercedes-Benz EQA 54p

7. Citroen e-C4 19p

Citește și: e:HEV, ofensiva electrificată Honda

Anul trecut, unul dintre cele mai grele atât pentru industria auto, cât și pentru clienți, în România s-au înmatriculat 2.845 de mașini 100% electrice, ceea ce reprezintă o creștere cu 89% comparativ cu anul 2019. La asta a contribuit mult programul Rabla Plus, prin care statul subvenționează cu 45.000 lei achiziția unei mașini electrice, valoare la care se poate adăuga un tichet Rabla Clasic în valoare de 7.500 lei.

„În aceste condiții, presa auto din România, coagulată în cel mai reprezentativ juriu auto creat vreodată în țara noastră, a simțit că este momentul să treacă la nivelul următor și să premieze cele mai bune mașini electrice, atât pentru a recunoaște eforturile producătorilor în acest sens, cât și pentru a încuraja clienții de mașini să se orienteze către mobilitatea electrică”, au declarat reprezentanții organizatorului Best Electric Car in Romania - Auto Expert Media.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te