Așteptarea a luat sfârșit. Startul livrărilor VW ID.3, ”mașina electrică a poporului”, în septembrie

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.06.2020 - 16:32

Cu o întârziere de câteva luni, din cauza pandemiei și a câtorva erori de software, Volkswagen începe comercializarea vedetei absolute a Salonului Auto de la Frankfurt 2019, Volkswagen ID.3, primul model 100% electric bazat pe noua platformă MEB a grupului.

SHARE

Supranumit ”mașina electrică a poporului” (de la Volkswagen, care în traducere liberă înseamnă ”mașina poporului”), ID.3 a fost lansat la Frankfurt 2019 și era programat să ajungă pe piață în această primăvară. A venit, însă, pandemia de COVID-19 și fabricile au fost oprite. Iar în plus, constructorul german a întâmpinat câteva probleme pe partea dezvoltării software, probleme care, parțial, par să persiste, având în vedere că pe primele ID.3-uri livrate nu vor funcționa două opțiuni. Concret, la lansarea din septembrie, funcția App Connect, ce permite conectarea mașinii prin Adroid Auto și Apple CarPlay, și o parte a funcțiilor sistemului head-up display nu vor fi încă activate.

Prin urmare, în semn de mulțumire pentru loialitatea față de marcă, Volkswagen a anunțat că oferă acces exclusiv în ”ID.3 1ST Movers Club” tuturor clienților care au precomandat modelul special de lansare ID. 3 1ST și vor să intre cât mai repede în posesia mașinilor, începând cu luna septembrie.

Clienții prebooker de ID. 3 au la dispoziție, astfel, două variante. Prima ar fi aceea de a li se livra mașina la începutul lunii septembrie, alături de calitatea de membru exclusiv al ”ID.3 1ST Mover Club”. Calitatea de membru vine cu numeroase beneficii, printre care și o actualizare de software pentru cele două funcții digitale deficitare (update-ul ar urma să aibă loc la începutul anului viitor), App Connect și head-up display.

Cea de-a doua variantă pentru clienții prebooker de ID. 3 1ST se adresează celor cu ceva mai multă răbdare și constă în alegerea livrării în cel de-al patrulea trimestru al acestui an, moment în care VW speră ca toate funcțiile să fie utilizabile.


“In sfârșit, clienții noștri de ID. 3 au primit undă verde la plimbări fără emisii după lunga așteptare. În semn de mulțumire pentru loialitatea lor față de marcă și ca gest de apreciere pentru răbdarea de care au dat dovadă până la startul comenzilor, le oferim tuturor prebooker-ilor care doresc să intre în posesia ID.3 1ST în luna septembrie, calitatea de membru al ID.3 1ST Mover Club. Prin deschiderea acestei comunități, Volkswagen asigură un schimb de experiență în rândul tuturor ID.3 1ST Movers și stabilește o linie directă cu Volkswagen. Nu numai că va fi posibil un angajament direct față de întrebările clienților, dar va permite, de asemenea ca Volkswagen să colecteze feedback cu privire la experiențele zilnice, împreună cu comentariile șoferilor de ID. 3 pentru dezvoltări ulterioare”, a declarat Jürgen Stackmann, membru în Consiliul Director al mărcii Volkswagen pe Vânzări.

În România, comenzile pentru ediția limitată ID. 3 1ST (30.000 de unități la nivel global) vor putea fi plasate începand cu a doua jumătatea a lunii iulie. Versiunea de bază a lui ID.3 1ST este disponibilă de la un preț recomandat de 32.809 euro, fără TVA, și include sistem de navigație, radio digital DAB+, Air Care Climatronic sistem de aer condiționat cu control pe doua zone, scaune încălzite cu volan încălzit, cotieră centrală față, încărcare rapidă cu 100 kW la curent continuu sau 11 kW la curent alternativ (AC) și jante de aliaj de 18 inch. Printre dotările standard sunt incluse sistemul de comenzi vocale Hello ID., ID. light la interior, lumini LED și multe altele.

ID.3 1ST Plus pornește de la 37.609 euro, făra TVA, și vine cu echipari suplimentare precum cameră spate și Keyless Advanced. Interiorul lui 1ST Plus include și o consolă centrală cu doua conexiuni USB C suplimentare în spate. În pachetul de design sunt disponibile și geamurile fumurii, pachet exterior Style argintiu, lumini LED Matrix si led spate cu semnalizare dinamică și jante aliaj de 19 inch.

Versiunea de top, ID. 3 1ST Max la un pret recomandat de 42.412 fără TVA Euro, vine echipată cu AR head-up display, două boxe suplimentare, trapă panoramică și jante aliaj de20 inch. In plus sunt incluși asistenți precum Travel Assist, Side Assist și Emergency Assist, precum și funcția Comfort de telefonie cu încărcare inductivă. De asemnea și scaunele față cu reglaj electric dar și funcția de masaj se vor regăsi pe ID.3 1ST Max.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te