LIVE Ziua Independenței SUA, celebrată în cadrul „Independence Day Forum”

DE Newsweek România | Actualizat: 05.07.2023 - 16:15

Ziua Independenței SUA este celebrată în cadrul unui eveniment exclusivist, Independence Day Forum”, găzduit de fostul ambasador al Statelor Unite la București Adrian Zuckerman și Dr. Nawaf Salameh, președintele Alexandrion Group.

SHARE

La Hotelul Alexandrion Experience din Sinaia, se desfășoară "Independence Day Forum", o conferință centrată pe cei peste 140 de ani de relații diplomatice SUA - România și pe parteneriatul strategic de peste două decenii dintre cele două țări.

„Independence Day Forum” este găzduit de fostul ambasador al Statelor Unite la București, între anii 2019 și 2021, Adrian Zuckerman, și Dr. Nawah Salameh, președinte fondator al Alexandrion Group. 

Fostul ambasador al Statelor Unite la București, între anii 2019 și 2021, Adrian Zuckerman, a urat, în deschiderea evenimentului „La mulți ani” de 4 iulie și a amintit că SUA sunt cel mai bun prieten al României. Fostul ambasador a spus că România este, alături de Polonia, unul din statele importante care apără flancul estic al NATO în fața amenințării Rusiei. România este un apărător al securității naționale și globale, a spus Zuckerman. Fostul ambasador vede un viitor strălucit pentru România din punct de vedere economic.

Dr. Nawaf Salameh, președinte fondator al Alexandrion Group a spus, în deschiderea evenimentului, că este foarte important ca România să aibă conexiuni economice la nivel global. El a amintit faptul că invazia Rusiei în Ucraina a arătat cât de necesară este cooperarea internațională din punct de vedere economic, dând exemplu traficul de cereale dinspre Ucraina spre alte state.

Dr. Nawaf Salameh a pledat pentru ca investitori din SUA să vină în România, dar pentru asta e nevoie să fie îmbunătățite legile și să fie respectate regulile.

„Independence Day Forum” are două paneluri: „THE CHALLENGES OF THE GLOBAL ECONOMY” și „A ROADMAP FOR BLACK SEA SECURITY”.

În prima parte a dezbaterii, „THE CHALLENGES OF THE GLOBAL ECONOMY”, printre speakeri se numără Răzvan Mustață, decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas Romania și Craig Martin, International Head for Restructuring, DLA Piper.

La cel de-al doilea panel, „A ROADMAP FOR BLACK SEA SECURITY”, vor lua cuvântul invitați precum T. Ulrich Brechbuhl, fost consilier al Departamentului de Stat și subsecretar interimar pentru diplomație publică, Adrian Cioroianu, fost ministru al Afacerilor Externe și director al Bibliotecii Naționale a României, și George Scutaru, CEO al New Strategy Center și fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui României. 

Ambele paneluri sunt moderate de Sabin Orcan, directorul general al Newsweek România, ediția românească a cunoscutei publicații americane fiind partener media exclusiv al evenimentului.

"Independence Day Forum" poate fi urmărit LIVE, fiind transmis în direct pe newsweek.ro   și pe pagina de Facebook a Newsweek România. De asemenea, poate fi văzut pagina de Youtube a Newsweek România.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te