VREMEA Va fi o iarnă istorică după sărbători. Ce avertizare au emis meteorologii pentru ianuarie

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 20.12.2023 - 13:56
VREMEA Va fi o iarnă istorică după sărbători. Ce avertizare au emis meteorologii pentru ianuarie Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

VREMEA Va fi o iarnă istorică după sărbători. Meteorologii au emis o avertizare de vreme rece pentru începutul lunii ianuarie, când sunt așteptate temperaturi extrem de reduse. Ulterior, vom avea temperaturi și de 6 grade ziua, mult peste normal.

SHARE

Ce avertizare au emis meteorologii pentru ianuarie când sunt așteptate temperaturi extrem de reduse, dar numai în primele zile. Apoi, vor veni temperaturi mult peste media normală.

Citește și: VREMEA Furtuna Pia care a lovit Europa ca un uragan va „mătura” România. Unde bate vântul cu 80 km ?

Temperaturile din timpul zilei de până la 8 grade pot influența agricultura, pomii, dar și corpul uman. 

Citește și: VREMEA Temperaturi de aprilie în luna decembrie. La ce vreme să ne așteptăm astăzi în toată țara

Datorită circulației atmosferice favorabile, în Europa, iarna aceasta, a început altfel decât în ultimii ani, cu zăpadă și temperaturi scăzute până în vestul continentului, încă de la sfârșitul lunii noiembrie.

Lucrurile s-au schimbat, însă, în ultima perioadă, odată cu retragerea Anticiclonului Est-European dincolo de Urali și cu instalarea unei circulații vestice, care tinde să devină tot mai intensă.

Aceasta aduce un aer mai blând dinspre Atlantic și favorizează o activitate ciclonică ridicată în nordul Europei, scrie RTV.

Ciclon polar la munte. Zăpadă mare în unele zone de munte

Totuși, spre sfârșitul săptămânii viitoare, fronturile reci ale depresiunilor din Scandinavia vor afecta și jumătatea nordică a României, aducând, temporar, un aer ceva mai rece dinspre nord-vest, dar și precipitații însemnate cantitativ în unele zone.

Citește și: Un „accesoriu” și un lichid, esențiale în trafic, de care orice șofer e responsabil. Recomandări RAR


În nordul Carpaților Orientali, mai ales în Munții Maramureșului, Rodnei și Călimani, în Munții Apuseni și în vestul Carpaților Meridionali, sunt așteptate ninsori abundente până de Crăciun și posibil chiar în perioada Sărbătorilor.

Iarnă istorică în România! Meteorologii AccuWeather au anunțat ce se întâmplă în ianuarie și februarie 2024

Potrivit prognozei modificată de meteorologii AccuWeather, pe 2 ianuarie va fi lapoviță în București, iar mai apoi temperaturile vor crește. La fel, în mare parte din România.

Abia spre finalul lunii, pe 27 ianuarie, sunt anunțate câteva ninsori.

Temperaturile în luna ianuarie vor fi aproape mereu pozitive în timpul zilei, iar razele soarelui vor fi nelipsite din peisaj. Va fi una din cele mai calde luni ianuarie din ultimii ani. În București nu vom avea aproape nicio zi cu temperaturi sub 0 grade. Altfel, în timpul zilei vom avea temperaturi mult peste cele normale de 3-4 grade, putând ajunge și la 6 grade celsius.

Vor face excepție zilele de 21 și 22 ianuarie, când vom avea minus 2 grade ziua.

În Timișoara, vremea va fi și mai caldă cu valori de 8-9 grade în ianuarie.

La Iași vom avea tot două zile cu temperaturi negative în ianuarie, în rest temeraturi ziua de 4-5 grade.

Interesant este că în niciunul dintre cele 3 orașe nu va fi ger de crapă pietrele: temperaturile, noaptea, coboară până la maximum minus 5 grade.

În februarie, în București, dar și în mare parte din țară, vremea va fi numai bună de plimbare. Temperaturi pozitive, în mare parte, dar vor fi și câteva zile cu ninsoare și ploaie.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, este avertismenul meteorologilor.

Citește și: Iarna nu e ca vara. Ce trebuie să verifice șoferii la orice mașină pentru a nu rămâne în pană

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te