VREMEA Iadul alb dezlănțuit în Nord-Estul țării. Șoferii au rămas blocați în zăpadă, pe străzi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.01.2024 - 17:42

Iadul alb dezlănțuit în mai multe orașe din țară. Șoferii au făcut slalom printre nămeți pe șosele. Este dezastru în Moldova acolo unde meteorologii au emis un cod galben de ninsori.

SHARE

Iadul alb dezlănțuit în mai multe orașe din țară. Șoferii au făcut slalom printre nămeți pe șosele. Este dezastru în Moldova acolo unde meteorologii au emis un cod galben de ninsori. 

Cod galben de ninsori

Este iarnă în toată regula în Moldova. De ieri după amiază ninge non-stop, iar drumarii nu mai fac față pe șosele. Ninge viscolit iar la Iași și Vaslui mai multe școli și-au suspendat activitatea. 

Problemele au început de la primele ore ale dimineții. Un microbuz sa răsturnat la Răducăneni, iar mai multe mașini au rămas împotmolite la intrările din oraș.

Citește și:  VIDEO Atac armat la un liceu din Perry, Iowa. Cazualități multiple

De asemenea, un șofer din Iași a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost strivit între mașină și un zid de beton, în timp ce ar fi încercat să o oprească să nu o ia la vale.

În această după amiază două drumuri naționale din Moldova au fost închise, iar altele au primit restricții de tonaj.

Nici pe cale aeriană lucrurile nu sunt mai bune. La Aeroportul din Iași nu se poate ateriza, astfel că 4 au fost restricționate către alte aeroporturi din țară, patru prezinta întârzieri și alte trei au fost complet anulate. 

La Iași, această oră sunt mari probleme în trafic. În zona Cug un TIR a rămas blocat pe 4 benzi, iar coada de mașini se întinde pe câțiva kilometri. 

Școli închise mâine la Iași

Consiliile de Administrație ale 17 unități de învățământ au luat decizia suspendarea cursurilor școlare pentru mâine din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Majoritatea dintre ele provin din mediul rural. La Colegiul Tehnic Ioan C Ștefănescu sa decis că orele să se desfășoare online.

„Din cauza vremii nefavorabile, cele trei creșe (Balciu, Ciurbești și Valea Adâncă), Școala Gimnazială „Colonel Constantin Lângă” Miroslava, Școala Gimnazială „Dimitrie Anghel” Cornești și Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” Miroslava, au decis că 9 ianuarie. 2024, să suspende cursurile”, a transmis Primăria Comunei Miroslava. Activitatea creselor va fi suspendată și miercuri în Miroslava.

Citește și:  Fost primar, actual deputat, trimis în judecată de DNA. Și-a pus angajații să-i lucreze la caz

Lista unităților de învățământ în care mâine nu se desfășoară cursuri:

Circulația tramvaielor afectată

Circulația tramvaielor este blocată pe tronsonul Tg. Cucu – Piață Unirii. „Facem tot posibilul pentru a remedia situația în cel mai scurt timp” a anunțat Compania de Transport Public Iași.

Între timp, călătorii care au înghețat în stații cer redistribuirea unor autobuze pe traseele afectate.

Microbuz răsturnat de vânt

În Galaţi s-a activat planul roșu de intervenție, după ce un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat în localitatea Berheci din cauza viscolului puternic.

Un singur călător a acuzat dureri la mână şi în piept şi a fost transportat la spital. Circulaţia s-a făcut pe un singur sens. Din cauza poleiului, şi o cisternă a derapat la 5 dimineața. Din fericire, aceasta descărcase combustibilul şi era goală.

În Suceava temperaturile au scăzut brusc până la -8 grade Celsius. În localitatea Dărmînești, din cauza zăpezii depuse pe şosea, un TIR nu a mai putut înainta.

Pe drumul european dintre Botoşani şi Suceava un microbuz și un autoturism s-au izbit frontal din cauza poleiului de pe şosea. În urma impactului, mai multe persoane au fost rănite și au ajuns la spital pentru îngrijiri.

În multe localităţi din Vrancea, vizibilitatea a fost zero. Pe drumul judeţean dintre Domnești și Paunești, cel puţin cinci maşini au rămas blocate în şanţ, între nămeţi.

Aproape de Focşani, un alt şofer şi-a abandonat autoturismul de marfă în drum. Sensul a fost blocat, iar utilajele nu au mai putut interveni. Tot din această cauză, o ambulanţă a rămas blocată în zăpadă.

Ce spun meteorologii

Pentru jumătatea de est a ţării, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de polei, ninsori şi viscol, care va dura până mâine dimineaţă la ora 10. În Capitală a plouat, iar rafalele de vânt au atins şi 30 de kilometri/oră. Cele 7-8 grade s-au resimţit ca 3.

Meteorologii spun că temperaturile vor fi în scădere accentuată, astfel că, într-un interval de 24 ore, diferențele termice vor fi chiar și de 20 grade. Miercuri dimineață valul de ger se va intensifica în estul Transilvaniei şi Moldova, unde mercurul din termometre va scădea până la minus 20 de grade.

Frigul va fi amplificat și de rafalele de vânt, astfel că temperaturile resimţite de corpul uman vor fi mult mai scăzute. Vremea va continua să fie rece până la sfârşitul săptămânii viitoare, când valul de aer polar va părăsi România. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te