VIDEO Samsar român, prins pe autostradă în Ungaria cu un ansamblu cu vehicule suprapuse. Ce a pățit?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 30.01.2024 - 11:39
Samsar român, prins pe autostradă în Ungaria cu un ansamblu cu vehicule suprapuse. Ce a pățit? - Foto: captură video
Samsar român, prins pe autostradă în Ungaria cu un ansamblu cu vehicule suprapuse. Ce a pățit? - Foto: captură video

Un samsar român a fost prins pe autostradă în Ungaria cu un ansamblu rutier cu vehicule suprapuse. Trăgea liniștit cu o dubă o remorcă-platformă pe care se afla o autoutilitară cu benă, iar în benă, în echilibru, mai avea o mașină de oraș. Depășea greutatea cu peste 2 tone.

SHARE

O echipă de inspectori fiscali ai Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) din Ungaria, care făcea verificări pe drumurile din zona Bács-Kiskun, s-a îngrozit când a văzut pe autostrada M5 un ansamblu rutier cu vehicule suprapuse, care depășea gabaritul. L-a oprit și l-a pus pe cântar.

Samsar român, prins pe autostradă în Ungaria cu un ansamblu cu vehicule suprapuse. Ce a pățit? Peste 5.000 euro amendă!

Șoferul și proprietarul unui ansamblu rutier înmatriculat în România, format dintr-o dubă și o platformă de transport autovehicule cu trei osii, care au circulat pe autostrada M5 din Ungaria cu gabarit depășit și o suprasarcină de peste două tone, au primit amenzi în valoare totală de peste 5.000 de euro (șoferul - 650.000 forinți, circa 1.670 euro, pentru gabarit depășit, și prorietarul - 1.400.000 forinți, circa 3.600 euro pentru lipsa tahografului), a transmis Administrația Națională Fiscală și Vamală (NAV), relatează agenția ungară de presă MTI.

Citește și: FOTO Un samsar român de mașini a luat amendă de 10.000 € în Germania. Pentru ce a fost sancționat

Potrivit unei postări pe Facebook a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) din Ungaria, inspectorii fiscali maghiari făceau verificări pe drumurile zona comitatul Bács-Kiskun atunci când au observat ansamblul de vehicule înmatriculate în România. Furgoneta trăgea o remorcă, pe care era transportată o autoutilitară cu benă, iar în bena respectivă se afla un autoturism. Un Chevrolet Aveo, după cum se observă în imagini. 

În timpul controlului, la cântărire, s-a confirmat suspiciunea că ansamblul de vehicule circula cu o suprasarcină de peste două tone. Mai mult, duba românilor nu dispunea de tahograf, conform normelor UE în vigoare.

Șoferul român le-a spus inspectorilor NAV că nu și-a dat seama că ansablul rutier depășea greutatea admisă și că nu știa că dacă tracta cu duba o remorcă, formând un ansamblu rutier, era obligatoriu să utilizeze un aparat tahograf.

Citește și: Un samsar oficial arată cu degetul piața de mașini SH. „Să vinzi o mașină corect e imposibil”

Potrivit NAV, în urma înăspririi legislației din Ungaria de la 1 septembrie 2023, autoritățile pot aplica amenzi și de peste 1,5 milioane de forinți (aprox. 4.000 euro) autovehiculelor surprinse în trafic cu suprasarcină sau cu gabarit depăşit. 

Autovehiculele supraîncărcate pot reacționea imprevizibil în trafic, în urma manevrelor bruște, de exeplu, punând în pericol nu numai șoferul, ci și pe ceilalți participanți la trafic, menționează NAV. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te