Românul criminal în serie. Ucidea cu ciocanul de șnițele. A jurat răzbunare la 80 de ani

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.01.2023 - 12:06
Românul criminal în serie. Ucidea cu ciocanul de șnițele. A jurat răzbunare la 80 de ani - FOTO: Captura video

Criminalul în serie Gheorghe Toma care a ucis cu bestialitate cinci persoane, printre care și fiica sa pe care a tranșat-o și i-a aruncat trupul într-un râu, își așteaptă eliberarea după mai bine de 35 de de ani de închisoare. A jurat răzbunare atâta timp cât va trăi.

SHARE

Gheorghe Toma a devenit unul dintre cei mai sângeroși ucigași în serie din România. El a povestit cu seninătate  cu a ucis cu bestialitate cinci persoane printre care și propria fiica.

Arădeanul Gheorghe Toma a ajuns prima dată după gratii în anul 1958. Atunci el a fost condamnat la şase luni de închisoare după ce a furat niște porumbei. 

Peste 15 ani de zile, a mai primit o nouă condamnare pentru furt, de această dată a fost condamnat la cinci luni de închisoare. După un an de eliberare, în 1974, Gheorghe Toma comite cea mai gravă faptă din Codul Penal - crimă și primește o condamnare la 25 de ani de închisoare. De atunci a început totul.

Seria crimelor începe în 1974 după ce s-a dus cu un topor să recupereze un butoi cu vopsea de la familie formată din doi soți pe care o ajutase prin gospodărie. Criminalul a povestit că l-a ucis pe bărbat după ce acesta ar fi aruncat o jignire "când mi-a zis boul ăla de Ghiță.. m-am înfuriat și m-au luat niște frisoane.. l-am lovit cu toporul".

Imediat după ce l-a pus la pământ pe bărbat s-a dus în casa victimei unde a găsit-o pe soție care și-a găsit sfârșitul în același mod brutal.

Citește și: VIDEO Ucraina vrea acum și avioane F-16. Lockheed Martin, gata să-și mărească producția

Criminalul fiind prins la scurt timp după comiterea oribilei fapte. El a executat puţin peste jumătate din pedeapsă și a fost eliberat în urma unui decret de grațiere semnat de Ceaușescu. În urma acelui decret prezidențial, foarte mulți criminali au ieși de pe porțile închisorilor din întreaga țară.

Anii grei de închisoare nu l-au potolit așa că în anul 1995 a primit încă cinci ani de închisoare tot pentru furt. Din nefericire nici această pedeapsă n-a ispășit-o complet. La puțin timp după ce a ieșit din închisoare, în 1999, a mai luat trei ani de detenție pentru proxenetism, dar a fost eliberat condiționat în 2001 pentru bună purtare. 

Un afacerist italian, măcelărit cu 20 de lovituri de cuțit

A urmat crima din anul 2003, când a ucis un afacerist italian cu 20 de lovituri de cuțit.

În acea perioadă Toma se ocupa cu trafic de persoane și proxenetism. Mersese cu câteva fete să i le prezinte italianului care ar fi fost "dezamăgit" de ofertă. Italianul "l-a jignit" pe ucigașul în serie spunându-i că " el are fete mai frumoase". 

Citește și: VIDEO SUA trimit în Ucraina tancul digital M1A2 Abrams, ultima generaţie, upgrade semnificativ

Gheorghe Toma s-a înfuriat atât de tare încât l-a ucis pe italian cu 20 de lovituri de cuțit și la scurt timp a fugit din țară, dar a fost extrădat din Franța, unde a fost prins în 2006.

În timpul în care a stat fugar prin străinătate el a trimis în România scrisori cu amenințări cu moartea unui procuror. Pentru această faptă a fost judecat în lipsă și condamnat la nouă ani de pușcărie pentru ultraj.

"Era cam fițoasă fiica mea și atunci m-am enervat"

În timp ce era judecat pentru uciderea italianului, s-a mai descoperit că Toma era autorul a încă două crime: fiica și concubina sa. Pe amândouă le-a tranșat, după ce le-a omorât, iar resturile le-a aruncat de pe un pod.

Pe fiica sa a ucis-o în 1997 după ce aceasta l-a fi convins să-i tracă apartamentul pe numele ei atunci când Toma se afla în pușcărie. Cearta cu fiica sa a survenit după ce femeia a vrut să-l dea afară din casă pe tatăl ei deși în contractul semnat în fața notarului era specificat că "trebuia să-și îngrijească tatăl până la moartea sa". Lucrurile au degenerat rapid și criminalul a pus mâna pe un cuțit și a înjunghiat-o de mai multe ori pe fiica sa. Văzând că aceasta încă mai dădea semne de viață s-a dus în bucătărie de unde a luat un ciocan de bătut șnițelele cu care a lovit-o în cap pe femeie. Ulterior i-a dus cadavrul în baie și a tranșat-o. Resturile trupului au fost aruncate într-un râu din apropiere.

"Era cam fițoasă fiica mea și atunci m-am enervat.. și i-am tras doi pumni în cap... am dus-o în cadă, în baie și am tranșat-o", povestește cu un zâmbet sadic criminalul.

Ulterior, concubina lui Toma avea să sfârșească în același mod ca și fiica lui. Femeia aflase că acesta își ucisese propria fiica și l-a amenințat că dacă nu o lasă în pace va spune totul la Poliție. Mai mult, criminalul aflase că tot ea l-a dat pe mâna poliției când a comis un furt pentru care a fost condamnat la închisoare și voia să se răzbune. Așa că a ucis-o cu un cuțit și cu ciocanul de șnițele după care a tranșat-o și i-a aruncat resturile de trup în același râu.

A jurat răzbunare la 80 de ani - "O să mai citiți ziare. Vă promit!"

La 27 martie 2012, Toma Gheorghe a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de omor deosebit de grav. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

În prezent, Toma Gheorghe are 80 de ani și execută pedeapsa în Penitenciarul Dej. În martie 2022, Tribunalul Cluj i-a respins o cerere de liberare condiționată.

Ucigașul a jurat răzbunare după ce va fi eliberat din închisoare. El a promis că nu va avea liniște până nu își va ucide toate rudele.

"Din familia mea numai eu trebuie să mai rămân. Eu trebuie să-mi rezolv problemele. Pai cum adică? Asta înseamnă că sunt un laș. Am probleme mari.. o să mai citiți ziare.. Vă promit!", a spus criminalul în serie Toma Gheorghe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te