VIDEO Pe Transfăgărășan și Transalpina e iarnă în toată regula. Traficul auto, restricționat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.10.2022 - 12:20
Transalpina / Foto: DRDP Craiova

Pe Transfăgărășan și Transalpina, cele mai înalte și mai spectaculoase drumuri din România, iarnă s-a instalat în toată regula. Ninge abundent și drumarii intervin non-stop, dar, pe anumite zone, traficul auto a fost restricționat.

SHARE

Pe Transfăgărășan a început să ningă încă de noaptea trecută, iar pe pământ s-a depus deja un strat subțire de omăt. Zăpada a acoperit și drumul dintre munți, astfel că angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au scos din garaje utilajele de deszăpezire și au intervenit încă de la primele ore ale dimineții.

„Ninge abundent în acest moment pe DN7C – Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea (Sibiu) și Districtul Picul Negru (Argeș) intervin cu un utilaje cu lamă și materiale antiderapante pentru curățarea carosabilului. Vă rugăm să nu vă aventurați pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu aveți mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă”, au anunțat reprezentanții DRDP Brașov.

Citește și: La bursă, nu e ca la păcănele. Consultant: Mirajul câștigului facil, un viciu tentant în România

Temperaturile pe munte au scăzut sub pragul de îngheț, astfel că pe carosabil se poate forma polei. Șoferii care vor să se aventureze pe Transfăgărășan trebuie neapărat să își doteze mașinile cu anvelope de iarnă, dar și cu lanțuri antiderapante, în cazul în care rămân blocați. Și polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să circule în zonă cu viteză redusă pentru că există risc de producere a accidentelor.

Circulația pe Transalpina, restricționată între Rânca şi Obârşia Lotrului

Circulaţia rutieră a fost închisă marţi, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"Marţi, 4.10.2022, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol şi ceaţă) şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră, au luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800).

Citește și: Fost director CIA, dacă Putin va ataca nuclear Ucraina: NATO ar elimina toate forțele ruse vizibile

Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă", se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulaţia rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă, precizează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te