VIDEO Momentul când un oraș de la Marea Neagră e lovit cu forța unui uragan. Apa intră în balcoane

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.11.2023 - 13:40
Momentul când un oraș de la Marea Neagră e lovit cu forța unui uragan - Foto: Profimedia Images

Un oraș de la Marea Neagră a fost lovit cu forța unui uragan, iar apa a intrat în balcoanele oamenilor. Momentul a fost prins pe camerele video.

SHARE

Momentul când un oraș de la Marea Neagră e lovit cu forța unui uragan a fost surprins de camerele video. Apa intră în balcoanele oamenilor care stăteau în hotel.

Momentul când un oraș de la Marea Neagră e lovit cu forța unui uragan

Vânturi cu forța unui uragan, ninsori și inundații care au măturat părți din sudul Rusiei, Ucraina și Moldova s-au soldat cu cel puțin 13 morți și aproape două milioane de persoane au rămas fără curent electric, au anunțat autoritățile.

Citește și: VIDEO Județul Constanța, izolat de viscol. Trei DN-uri şi toate drumurile judeţene, închise

Supranumită "furtuna secolului", vremea violentă a lovit de duminică regiunile sudice ruse Daghestan, Krasnodar și Rostov, precum și teritoriile ucrainene ocupate Donețk, Lugansk, Kherson, Zaporizhzhia și Crimeea.

Ministerul rus al Energiei a declarat că aproximativ 1,9 milioane de persoane au fost afectate de întreruperi de energie electrică.

Citește și: VIDEO Cel mai puternic viscol din noiembrie, în ultimii 30 de ani,filmat până au căzut comunicațiile

Patru persoane ar fi murit în Rusia și Crimeea din cauza furtunilor, iar alte patru persoane ar fi decedat în Moldova.

În Ucraina, vremea severă a provocat moartea a cel puțin cinci persoane și a lăsat aproape 1.500 de orașe și sate în beznă, după ce furtunile au aruncat până la 25 de centimetri de zăpadă în unele locuri.

"Din nefericire, deocamdată, există câteva decese. Cel mai mare număr (de victime) este în regiunea Odesa - cinci persoane", a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

Valuri uriașe s-au prăbușit peste zonele de plajă de pe coasta rusă a Mării Negre, au arătat videoclipuri de pe rețelele de socializare, în timp ce viteza vântului a ajuns la peste 140 de kilometri pe oră în unele locuri. În imagini puteți vedea cum marea ajunge în hoteluri la Soci.

Momentul când un oraș de la Marea Neagră e lovit cu forța unui uragan.

Două cadavre au fost găsite în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, în timp ce mass-media de stat a declarat că un marinar a fost ucis în strâmtoarea Kerch, între Crimeea și Rusia.

Mii de sinistrați

Un bărbat de pe coasta sudică a peninsulei Crimeea, anexată de Rusia, a fost, de asemenea, ucis, potrivit lui Oleg Kryuchkov, un consilier al guvernatorului instalat de Rusia în regiune, Serghei Aksyonov.

"Bărbatul a ieșit să se uite la valuri și, din păcate, a murit în mod tragic", a spus el.

În Republica Moldova, cadavrele a două persoane au fost găsite într-o mașină îngropată în zăpadă în zona Coscalia, în sud-estul țării, a anunțat presa moldovenească.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost găsit mort în satul Cruglic din estul țării, iar furtuna a luat viața unui alt bărbat la Grigoriopol, în regiunea separatistă Transnistria, scrie France24

În regiunea rusă Krasnodar, care include stațiunile Sochi și Anapa, mai multe persoane au fost rănite când sute de copaci au fost doborâți de vânt, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te