„Circulația se deschide astăzi pe Pasajul Oltenița începând cu ora 10.00!
Legătura dintre București și Popești Leordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona”, a anunțat directorul Companiei de Drumuri, Cristian Pistol, pe Facebook.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost primul șofer care a trecut podul peste Centura București. A făcut „Live” pe Facebook.
Citește și: Drumurile din România 2023, o rușine: 23.700 km de pământ și piatră, 41% din asfalt cu gropi
Pasajul Olteniței, a 3-a „minune” de pe Centura Bucureștiului
„Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă).
Cu o lungime de 3,69 km, acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1), dar și între Șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov).
Citește și: Autostrada de Centură a Bucureștiului, inaugurată complet în 2027. Un ciot de 18 km, făcut în 7 ani
Pasajul Oltenița este cel de al treilea obiectiv pe care l-am deschis până acum circulației care traversează Centura Capitalei, după Pasajul Mogoșoaia, deschis în septembrie 2021 și Pasajul Domnești, deschis în noiembrie 2022.
În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni, proiect care va îmbunătăți și mai mult siguranța și confortul circulației rutiere din sudul Bucureștiului”, a mai precizat Cristian Pistol.
Prima licitație pentru Pasajul Olteniței a început în mai 2017, iar contractul a fost semnat în iulie 2019.
Termenele inițiale erau de 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție.
Lucrările au început în august 2020 și ar fi trebuit să fie gata, conform contractului, în august 2022.
Valoarea contractului pentru acest pasaj s-a ridicat la 169 de milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea a fost asigurată prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare).