VIDEO Cum atacă misterioasa armată de drone a Ucrainei flota rusă a Mării Negre. Aruncă foc din cer

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.12.2023 - 18:21
Cum atacă misterioasă armată de drone a Ucrainei flota rusă a Mării Negre - Foto: The Times

Kievul și-a făcut o misterioasă armată de drone, care „vânează” flota rusă a Mării Negre. Militarii spun că obiectivul lor este acela de a mătura Marea Neagră de nave rusești.

SHARE

Kievul și-a făcut o misterioasă armată de drone care „vânează” flota rusă a Mării Negre. Militarii spun că obiectivul lor este acela de a mătura Marea Neagră de nave rusești.

O flotă de drone marine din Ucraina se află într-o bază secretă de pe râul Nipru, de unde armata distruge echipamentele marine ale ocupanților, a relatat The Times, ai cărui jurnaliști au vizitat locația.

Citește și: Rușii atacă cu drone termobarice în Ucraina. Ce sunt „bombele cu vid” și cât de distructive sunt?

Ucrainenii le-au povestit jurnaliștilor despre trei tipuri de drone. Explozibilii de pe ele "sunt suficienți pentru a distruge întreaga flotă rusă din Marea Neagră".

Un comandant de flotă cu indicativul 13 a declarat reporterilor că a scufundat ultimele două ținte rusești în Crimeea ocupată temporar pe 10 noiembrie. Ambarcațiunile s-au scufundat împreună cu transportorul blindat de trupe, care se afla la bord.

Citește și: VIDEO Soldații ruși se luptă cu bețe împotriva dronelor ucrainene. Roboții înving întotdeauna

"Știau că venim. Dar nu puteau face nimic în acest sens. Bucuria a fost incredibilă. Scopul vieții mele a fost să scufund o navă rusească și am scufundat două deodată. Și, din câte știu eu, asta nu s-a mai făcut nicăieri. Acum avem un nou obiectiv - să scufundăm ceva mai mare", a declarat comandantul.

Operațiunile comandantului au început cu avarierea navei rusești de recunoaștere Ivan Khurs de către dronele navale în luna mai, după care "aceeași soartă a avut-o și nava modernă a ocupanților Serghei Kotov", potrivit The Times. Nava a fost avariată în timp ce nava încercar să se sustragă urmăririi de către avioanele inamice.

Citește și: VIDEO Ucraina a atacat cu drone fabrica de rachete hipersonice Kinzhal

Potrivit comandantului 13, toate aceste atacuri sunt opera unei echipe de operatori GUR de la distanță.

"Acest armament este extrem de eficient. Dacă ne imaginăm cât costă construirea unor nave rusești și antrenarea echipajului, este nevoie de ani de zile pentru a construi și echipa astfel de nave. Chiar dacă numărați toate dronele folosite pentru a ataca o [navă], acestea sunt de mii de ori mai ieftine", a declarat comandantul.

Comandantul a mai precizat că rușii au început să se comporte "mai prudent" în Marea Neagră.

"Este foarte important ceea ce a realizat marina ucraineană - i-a împins pe ruși înapoi, a deschis noi rute maritime... Acum își petrec cea mai mare parte a timpului în largul coastelor Crimeei, făcând curse între Sevastopol, Feodosia, Kerch, Novorossiysk. Rușii nu-și mai pot permite să călătorească la fel de liber ca înainte ca noi să începem atacurile", a adăugat ofițerul militar ucrainean.

Comandantul a adăugat că unitatea lucrează pentru "a fi capabilă să distrugă întreaga Flotă a Mării Negre".

The Times descrie, de asemenea, dronele maritime ucrainene Magura V5 văzute la baza secretă, sunt echipate cu două camere de luat vederi, optică în infraroșu, un receptor de satelit. Ele au un motor care îi permite să meargă cu o viteză de peste 83 de kilometri pe oră. În prova se află un focos de 250 kg.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te