VIDEO Consilierul unui deputat PSD amenință polițiștii cu legitimația de serviciu. A fost dat afară

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.09.2019 - 13:13

Lucian Rădulescu, consilerul deputatului PSD de Prahova Laura Moagher a fost înregistrat în timp ce se certa cu polițiștii care l-au legitimat pentru încălcarea legislației rutiere.

SHARE

Lucian Rădulescu i-ar fi amenințat pe ofițeri, fluturând legitimația de la Camera Deputaților.

Imaginile au fost date publicității de Marian Godină, fiind surprinse în comuna Păulești, județul Prahova. Înregistrarea surprinde șoferul un BMW, legitimat de polițiști pentru staționare neregulamentară, pentru care risca, în mod normal, o amendă sau un avertisment.

Consilierul PSD, enervat la culme de intenția polițiștilor, a început să fluture o legitimație de consilier la Camera Deputaților, folosind un limbaj vulgar și amenințându-i („lasă că vă arăt eu!”).

Ulterior i-a lăsat pe polițiști cu actele în mână și a demarat în trombă.

Rădulescu era sub influența alcoolului și a sunat la 112, reclamând că polițiștii i-au luat actele

După incident, Lucian Rădulescu ar fi sunat la 112, potrivit Observator de Prahova, reclamând că a fost victima unui abuz al polițiștilor, care i-ar fi reținut actele ilegal, nespecificând însă că el plecase de la locul disputei cu agenții.

Acesta s-a prezentat la secție cu aceeași atitudine agresivă.

Un ofițer a sesizat că Rădulescu emana halenă alcoolică, așa că a decis să-l testeze cu etilotestul.

Rezultatul: 0,16 mg/l alcool pur în aerul respirat. Se întâmpla însă la ora 18.00, respectiv la o oră și jumătate după scenele de la Păulești. A fost și momentul în care s-a calmat și și-a recunoscut vinovăția, afirmă jurnaliștii prahoveni/

Consilierului i-a fost reținut permisul de conducere, fiind sancționat contravențional pentru injurii și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea totală a amenzilor a fost de 2800 de lei, potrivit lui Marian Godină.

Lucian Rădulescu a declarat ulterior că „am fost vânat, îmi pare rău pentru limbaj!”, însă nu a menționat nimic despre alcool, potrivit Observatorul Prahova.

Scandalul l-a costat atât permisul de conducere, cât și funcția

Deputatul PSD de Prahova, Laura Moagher, a postat miercuri pe pagina sa de Facebook că a luat la cunoștință „cu profundă indignare de atitudinea total nepotrivită a domnului Lucian Rădulescu”.

Aceasta condamnă atât limbajul folosit de Rădulescu, cât și prezentarea legimitației de la Camera Deputaților și a precizat că „având în vedere situația precizată, am decis să închei orice colaborare cu domnul Lucian Rădulescu, începând chiar de astăzi”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.