VIDEO: Alternativele pentru tramvaiul 41 nu fac față fluxului de călători

DE Adelina Sahlean | 11.07.2019 - 12:09
Oamenii așteaptă zeci de minute după autobuze, care de cele mai multe ori circulă pline/Foto: Vice

Autobuzele Societăţii de Transport Bucureşti (STB) care ar trebui să preia călătorii tramvaiului 41 nu fac faţă. Oamenii sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute în staţii deoarece numărul autobuzelor suplimentate nu este suficient.

SHARE

Unul dintre dispecerii societăţii de transport este de părere că numărul autobuzelor suplimentate este insuficient: 50, dintre care 30 fac traseul tramvaiului 41 cap coadă (linia 641), iar 20 doar pe jumătate (linia 642).

Într-un clip video filmat de un călător se poate vedea cum într-o staţie aflată pe traseul tramvaiului 41 zeci de bucureşteni aşteaptă să vină următorul autobuz din cauza faptului că nu au mai încăput în autobuzul 641 burduşit deja cu călători.

 „Un număr semnificativ de călători este adus in stațiile Piața Crângași si Ceahlău de către autobuzele 642 ce au capăt de linie sub Podul Grant. Acești călători sunt apoi preluați din acele stații de către prea puține autobuze 641 spre Casa Presei rezultând aglomerație extremă si timpi foarte mari de așteptare. Nu pot găsi nicio rațiune pentru care STB se ambiționează să opereze linia 642 la o frecvență superioară liniei 641, cand, de fapt, ar trebui să fie invers”, spune un călător nemulțumit, potrivit G4media.

Potrivit unor surse din interiorul conducerii, STB neagă orice necorelare ale celor două linii de autobuz înfiinţate special pentru a-i prelua pe călătorii obişnuiţi să circule cu tramvaiul 41. Asta pentru că în teren ar exista permanent angajaţi ai companiei denumiţi „impegaţi de mişcare” care monitorizează expres cele două linii înfiinţate de curând. Mai exact, atunci când văd aglomerări de pasageri în staţii, aceştia ar comunica problemele dispecerilor aflaţi la capăt de linie pentru a suplimenta numărul autobuzelor.

Linia tramvaiului 41 este închisă până pe 31 august din cauza reparaţiilor care au loc la calea de rulare. Pentru preluarea călătorilor, STB a înfiinţat două linii navetă de autobuze. Linia 641 funcţionează între „Ghencea” şi „Piaţa Presei” iar linia 642 funcţionează între „Valea Argeşului” şi „Bd. Ceahlău”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.