Universitatea București cere demiterea profesorului și preotului Vasile Răducă

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 23.07.2019 - 17:28
Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă, crede că o femeie se simte bine în urma unui viol, dacă rămâne gravidă

Universitatea București a cerut demiterea și înlocuirea preotului și profesorului Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă, după ce acesta a declarat că dacă o femeie violată rămâne gravidă, i-a plăcut.

SHARE

Universitatea din București a precizat, într-un punct de vedere trimis redacției, că se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, dar și că rectorul Mircea Dumitru i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie.

Citește și: Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă: Dacă o femeie violată rămâne gravidă, i-a plăcut 

„Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile. Universitatea din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali. Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie”, a precizat Universitatea din București, în punctul de vedere trimis redacției. 

Profesorul și preotul Vasile Răducă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, a declarat, la Radio Trinitas, post deținut de Biserica Ortodoxă Română, că atunci „când se soldează cu graviditate (în urma violului, n.r.), sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”. 

Răducă predă Teologie dogmatică și simbolică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, din cadrul Universității București și a fost decorat de patriarhul Daniel  în două rânduri, pentru activitatea depusă ca preot și profesor, cu „Crucea Patriarhală”(2008) și Ordinul „,Sanctus Stephanus Magnus”(2011), potrivit prezentării de pe site-ul Universității București. De asemenea, Vasile Răducă este și președintele Comisiei de Bioetică din cadrul Patriarhiei Române. 

Ion Iliescu l-a decorat pe Vasile Răducă cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, Categoria G - "Cultele", în 2004. 

„Se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, Categoria G - "Cultele", următorilor:

 (...)27. Preacucernicului părinte Răducă Vasile, profesor universitar, Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti;

Pe Wikipedia, biografia preotului a fost deja updatată cu scandalul produs de declarațiile la Radio Trinitas.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te