VIDEO Un șofer, arestat preventiv în București. A condus băut și drogat și a călcat un polițist

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.02.2024 - 09:54
Un șofer, arestat preventiv în București. A condus băut, drogat, a fugit și a călcat un polițist - Foto: digi24.ro

Un șofer a fost arestat preventiv în București, după ce a condus băut și drogat, a fugit de poliție și a călcat un polițist cu mașina. Are 27 de ani.

SHARE

Şoferul aflat sub influenţa alcoolului şi a substanţelor interzise care a lovit cu maşina un poliţist în Bucureşti a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

”La data de 25.02.2024, în jurul orei 00:55, Judecatoria Sectorului 1 şi-a însuşit propunerea Parchetului şi a emis pe numele conducătorului auto mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile”, anunţă Brigada de Poliîie Rutieră a Capitalei.

Citește și: Cât câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt. Tot mai mulți români aleg această meserie

Un șofer, arestat preventiv în București. A condus băut, drogat, a fugit și a călcat un polițist

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere au anunţat că sâmbătă dimineaţă, pe Şoseaua Nordului din Sectorul 1 al Capitalei, a fost organizată o acţiune de control pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

“În jurul orei 04:30, un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea. Imediat, poliţiştii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reuşind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă.

În aceste împrejurări, în încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, conducătorul auto a forţat barajul instituit de poliţişti, acroşându-l pe unul dintre aceştia care începuse procedura de extragere forţată din autoturism, după care şi-a continuat deplasarea.

În urma acestei acţiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată”, au afirmat poliţiştii.

Ei au adăugat că bărbatul a abandonat apoi maşina pe o altă stradă din Sectorul 1 şi a încercat să fugă. 

“În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă şi l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare.

După stabilirea identităţii persoanei în cauză, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive”, a precizat sursa citată.

Citește și: Ce a pățit un șofer când a fost oprit de polițiști. Cum a ajuns să plece pe jos acasă?

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost dus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice.

De asemenea, în maşina bărbatului au fost găsite mai multe reziduuri de substanţe pulverulente de culoare alb, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

În urma evenimentului, poliţistul lovit a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului şi piciorului drept., aflându-se în afara oricărui pericol, au mai afirmat reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te