Comisarii au descins la Iaşi Grill, restaurant aparţinând societăţii comerciale Artemis Food SRL, situat aproape de centrul Iaşului, după ce un client a depus o sesizare prin care îşi exprima suspiciunea că hrana nu e preparată în condiţii igienice.
Un restaurant din Iași, închis de OPC pentru mizerie. Aragazul era nespălat de luni de zile
Temerile clientului reclamant s-au adeverit în timpul controlului: inspectorii CJPC Iaşi au găsit o mizerie cum rar au mai văzut până acum. Aragazul şi grătarul nu mai fuseseră curăţate de mai bine de o lună, timp în care pe aparate se adunaseră resturi de mâncare din meniurile servite în tot acest timp.
Iaşi Grill – restaurantul aparţinând SC Artemis Food SRL – oferă spre vânzare o varietate mare de preparate, iar multe dintre meniuri se bazează pe carne preparată pe grătar. De înţeles, având în vedere că, în mitologia greacă, Artemis era zeiţa vânătorii. Iar în fotografiile de prezentare de pe propriul site, sau de pe pagina de Facebook a restaurantului, mâncarea arată suficient de convingător pentru ca un client flămând să o comande.
Însă tocmai grilul şi aragazul au fost maşinile de gătit care le-au atras atenţia de la început comisarilor aflaţi în control. Nu erau curăţate de mai bine de o lună, au recunoscut angajaţii restaurantului. Grătarul este plin de resturi arse de carne şi de grăsime sleită, iar aragazul era plin de resturi de mâncare scăpată din oale de săptămâni întregi.
Pentru materiile prime utilizate, nu existau “elemente de identificare şi caracterizare”, iar „produse tip ciorbe (erau) depozitate în ambalaje de plastic, fără data preparării pentru a se verifica data durabilităţii minimale”.
În plus, printre abaterile constatate de comisarii de protecţie a consumatorilor din cadrul Comisariatului ieşean se numără şi “depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime utilizate, în frigidere neigienizate, cu exces de gheaţă”, „aragazuri murdare cu grăsime, resturi de alimentare, lichide, coşuri fără capace şi pedală, bucătărie cu un grad avansat de murdărie”, la care se adaugă şi faptul că balanţa electronică „se utiliza fără verificare metrologică valabilă”.
Citește mai multe pe Ziarul de Iași.