Un nou semn de circulație ar putea apărea în România. Cum arată și ce înseamnă?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.02.2024 - 11:32
Un nou semn de circulație vital pentru șoferi ar putea apărea în România. Cum arată și ce înseamnă? - Sursa foto: Profimedia images

Un nou semn de circulație vital pentru șoferi ar putea apărea în România. Legislația rutieră este în continuă schimbare din nevoia de a se adapta noilor realități din trafic. Astfel, pe străzile din Europa apar constant semne noi de circulație, iar șoferii trebuie să le cunoască

SHARE

Un nou semn de circulație ar putea apărea în RomâniaSimbolul unei mașini negre pe un fundal alb care dispare în linii zimțate face parte din așa-numitul grup de semne de avertizare și a apărut pe șosele mai întâi în Spania și probabil în curând în întreaga Uniune Europeană, înclusiv pe străzile din România.

Un nou semn de circulație ar putea apărea în România. Cum arată și ce înseamnă?

Șoferii nu trebuie să ignore avertismentul acestui semn rutier încă misterios, întrucât acesta a putea face diferența dintre viață și moarte.

Așadar, ce înseamnă acest simbol și de ce ar trebui să îi acordați o atenție deosebită?

Apariția semnului rutier P-33 pe unele drumuri din Spania este o practică tot mai întâlnită în unele state ale Uniunii Europene.

Țările europene au libertatea să își amplaseze propriile semne de circulație și să aplice anumite marcaje rutiere în funcție de propriile modele și scheme de culori.

Citește și: Semnul rutier pe care puțini șoferi îl recunosc. Iată ce trebuie să știi că sa nu primești amendă

Acesta este motivul pentru care semnul rutier P-33, recent introdus, a fost întâlnit deocamdată doar în Spania, dar acum, cel mai probabil, forul european de standardizare rutieră va fi îmbogățit cu un astfel de simbol.

Astfel, semnul de avertizare cu imaginea unei mașini aproape dispărute în niște linii colorate în alb și negru avertizează șoferul că urmează să intre într-o zonă în care apar adesea fenomene de vizibilitate redusă. Poate fi vorba de ceață, zăpadă, ploaie sau fum.

Pentru multe țări europene cu zone muntoase, o astfel de măsură este justificată și de asemenea este făcută pentru a îmbunătăți siguranța rutieră. 

Citește și: Românii care merg pe drumurile dintr-o țară europeană riscă amenzi de 726€. Și bicicliștii, vizați

Astfel, noul semn rutier P-33 pregătește șoferul pentru posibilele complicații ale situației rutiere, dificultăți întâmpinate în trafic și încurajează o evaluare mai atentă a distanțelor și vitezelor celorlalți participanți la trafic.

Odată ce vedeți un astfel de semn pe șosea și evaluați situația astfel încât să circulați în condiții de maximă siguranță. Ideal ar fi să porniți luminile de ceață.

În acest fel, șoferul nu numai că va avea grijă de propria siguranță, dar îi va ajuta și pe ceilalți participanți la trafic prin iluminarea vehiculului său și prin faptul că îl va face mai vizibil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te