Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
7.669.760 Votanți în România
42,59 %
631.283 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Un dulce sănătos: Afacerea cu care doi români au dat lovitura. Au brevetat produsul unic în Europa

DE Alin Crișan | 27.02.2023 - 21:08
Borcan „cu dulce” - Foto: Captură video
Borcan „cu dulce” - Foto: Captură video

Dulcele sănătos - afacerea cu care doi soți din Buzău au dat lovitura. Produsul a fost brevetat de curând și este unic în Europa.

SHARE

Nevoia de a mânca sănătos i-a determinat pe doi buzoieni să pună bazele unei afaceri de succes.

După mulți ani de muncă asiduă, au reușit să breveteze un produs unic în Europa. 

Citește și: Premieră la NASA: Agenția va numi prima femeie în fruntea departamentului ştiinţific

Este vorba despre un amestec de miere în care se adaugă cătină, afine, petale de trandafir și multe altele.

Se pare că noutatea este dată de procesul de producție care este unul fără fierbere și fără adaos de zahăr.

Un dulce sănătos

Doi buzoieni au o afacere de succes cu un produs unic în Europa
Totul a început în urmă cu zece ani, în momentul în care cei doi soți buzoieni, fizician și chimist, au început să prepare pentru consumul propriu dulcele sănătos, similar unei dulcețe în care mierea ia locul zahărului.

Astfel, după multe încercări, familia a brevetat produsul ca fiind unic în Europa şi l-au denumit melinis.

„La început ne-am jucat, a fost pur şi simplu o încercare de a mânca sănătos, de a găsi o alternativă în care să păstrăm cât mai aproape de natural ceea ce au fructele de oferit”, a spus Daciana Tarași, fizician.

Produsele și-au făcut apariția timid pe piaţă, în anul 2019.

Citește și: Ciucă: „Japonia este unul dintre cei mai apropiaţi şi apreciaţi prieteni şi parteneri ai României”

„Lucrurile au mers treptat. Iniţial am avut impresia că va fi suficientă o construcţie micuţă. După aceea, când am început să înţelegem ce înseamnă industria alimentară, am ajuns la această mică fabrică. Pentru că altfel nu ai cum să scoţi un produs pe care să îl poţi vinde pe piaţă, conform normelor”, a explicat Constantin Pascu, chimist.

În fabrica lor din Buzău se produc lunar între 5.000 și 6.000 de borcane cu diferite sortimente: cătină, gutui, goji, piersici, petale de trandafir, afine sau zmeură.

Un borcan de 230 de grame costă între 25 şi 50 de lei.

„Cei care au comandat trandafir şi cătină la început au încercat şi celelalte sortimente şi au fost încântaţi. Unii dintre clienţi sunt constanţi”, a mai spus Marieta Iorga, șef de producție, potrivit b1tv.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te