Un ciclon aduce iarna în România. Când va ninge în București și în jumătate din țară?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.11.2023 - 17:30
Citește și: La ce temperatură trebuie montate cauciucurile de iarnă? Ce amendă iei dacă nu le ai când ninge - Foto: PROFIMEDIA / IMAGINE CU CARACTER ILUSTRATIV

Meteorologii anunță schimbări radicale ale vremii în următoarele zile. Se anunță ninsori, viscol și ger la munte. Și în restul teritoriului vremea va fi rece și va ploua. Așa că, pregătiți-vă hainele groase pentru că se anunță un weekend de iarnă.

SHARE

Vine iarna în România. Meteorologii anunță schimbări majore ale vremii, mai ales că un ciclon rece va traversa țara noastră și va aduce un episod de iarnă veritabilă.

Citește și: La ce temperatură trebuie montate cauciucurile de iarnă? Ce amendă iei dacă nu le ai când ninge

Ciclonul care aduce iarna în România

”Menționăm că este vorba despre un ciclon mediteranean care, în zilele următoare, va afecta și țara noastră. De mâine, cerul se va înnora treptat, dinspre sud-vestul țării, iar ploile se vor extinde. Vor cuprinde ziua în special jumătatea sud-vestică a teritoriului, ulterior și celelalte regiuni. 

Pe arii restrânse ne așteptăm la cantități de precipitații mai însemnate iar la altitudini de peste 1400 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. 

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în special în zonă înaltă a Carpaților Meridionali”, a explicat Iris Răducanu, meteorolog ANM. 

”Episodul cel mai sever însă este așteptat în ziua de sâmbătă, când vremea va fi vântoasă în toate regiunile, mai ales în jumătatea de sud est a teritoriului, precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, acolo unde așteptăm viteze de 65...70 km/h, iar pe arii în general restrânse de peste 90 de km/h. 

Cerul va avea înnorări, vor fi precipitații pe arii extinse. La munte va ninge viscolit iar în estul Transilvaniei treptat vor predomina ninsorile. În jumătatea nordică a Moldovei, la început vor fi precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Citește și: UTIL Ai nevoie de cauciucuri noi? Cum se citește și se interpretează corect eticheta anvelopelor

Și ploile își vor face simțită prezența în restul țării

În restul regiunilor va ploua, însă trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ziua, îndeosebi în sudul Transilvaniei și în dealurile de Vest, iar seara și noaptea și în sud-est. 

Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în jumătatea de sud-est a teritoriului, dar și la munte, unde se vor acumula 25-35 de litri pe metru pătrat și izolat peste 50 de l/mp. 

La București, sâmbătă, vremea va fi vântoasă, cu rafale în general de 55 de km/h. Va ploua, iar în a doua parte a nopții, cu o probabilitate destul de mare, ne așteptăm și la precipitații sub formă de lapoviță”, a mai spus meteorologul ANM, potrivit Antena 3.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te