Tribunalul București obligă Televiziunea Română să arate cum a cheltuit un milion de euro

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.09.2020 - 18:29
Doinea Gradea sursă inquam-photos-george-călin

Tribunalul București a admis cererea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind depusă în baza Legii nr.544/2001 și a obligat conducerea Societății Române de Televiziune să arate documentele de plată a orelor suplimentare, 1.022.441 euro, pentru anumiți salariați.

SHARE

Sindicatul a cerut documentele care au stat la baza acordării, din anul 2018 și până în prezent, a sumei de 4.907.719 lei (1.022.441 euro), pentru plata orelor suplimentare prestate de anumiți salariați. Prin petitia înregistrată la SRTV în data de 6 martie 2020, SRJ MediaSind a solicitat, în baza Legii nr. 544/2001, să i se comunice următoarele informații de interes public:

1. Situația orelor suplimentare efectuate lunar pe fiecare compartiment/serviciu/direcție, în perioada 1 ianuarie 2018 –până în prezent și suma totală plătită lunar pentru aceste ore.
2.Situația cuprinzând sumele acordate pentru fiecare lună/compartiment/serviciu/direcție, în perioada 1 ianuarie 2018 –până în prezent.
3. Copii după toate Notele de fundamentare întocmite pentru acordarea plății orelor suplimentare, întocmite în perioada 1 ianuarie 2018–până în prezent, pentru fiecare compartiment/serviciu/directie, cu anonimizarea datelor cu caracter personal.

SRTv, prin președinte-director general Doina Gradea, a oferit un răspuns incomplet și redactat superficial, iar la solicitarea de la pct. 3 a refuzat să răspundă!

„Precizăm că împotriva conducerii TVR și a membrilor Comisiei de soluționare a reclamațiilor administrative a fost făcută și o sesizare penală, ce a fost depusă la Direcția Națională Anticorupție. Considerăm că, dacă politicienii ignoră semnalele noastre legate de gravele ilegalități și derapaje ale administrației Gradea, nu ne rămâne decât să să apelăm la justiție, pentru ca cei care au contribuit la jaful instituțional din TVR să răspundă pentru faptele comise. Administrația Gradea și politicienii care o sprijină în continuare, în pofida evidenței abuzurilor pe care le comite aceasta aproape zilnic, în detrimentul cetățenilor, dar și al salariaților, trebuie să înțeleagă că Televiziunea Națională nu este un SRL aflat la cheremul grupurilor de interese. Chiar dacă anchetele penale și procesele intentate durează mai mult timp, avem convingerea că, până la urmă, cei vinovați vor plăti pentru infracțiunile comise”, se arată într-un comunicat MediaSind.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -