Transportatorii cer demisia ministrului Lucian Şova. Aceștia amenință cu oprirea traficului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.09.2018 - 12:37
Foto: Inquam Photos/ Alexandra Pandrea

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat joi că îi cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova. Mai multe mitinguri urmează să întrerupă transportul în ţară.

SHARE

„Patronatele, sindicatele şi federaţille din transportul rutier şi activităţile conexe îşi exprimă public dezaprobarea faţă de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor care va distruge întregul domeniu al Transporturilor rutiere. 

Ministrul Lucian Şova ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demis, după ce şi-a demonstrat incompetenţa, în repetate rânduri. 

Citește și Autostrada lui Manole - România se împiedică în drumuri

Transportatorii vor ieşi în stradă, urmând să blocheze Capitala şi să întrerupă transportul în toată ţara, în perioada 25 septembrie-27 octombrie, dacă Ministerul de resort va continua lupta împotriva acestui sector de activitate, prin modificările propuse”, se scrie într-un comunicat de presă al COTAR, emis joi.
Toate patronatele, federaţiile şi sindicantele din Transporturi vor ieşi în stradă, în semn de protest, în faţa Ministerului Transporturilor, în cazul aprobării cererii de protest, în perioada 25, 26 şi 27 septembrie, între orele 09:00-17:00, întrerupând transportul în toată ţara, ca urmare a cererii depuse pe 19 septembrie 2018 la Primăria Capitalei. 

„Ne cerem public scuze faţă de cetăţeni, pentru disconfortul pe care îl vom crea, însă aceasta este singura alternativă pe care o avem, pentru a ne face ascultate solicitările”, au mai afirmat reprezentanţii COTAR.
La acest protest intenţioneză să participe aproximativ 1.000 de persoane care intenţionează să aducă 1.000 de autobuze şi autocare care aparţin patronatelor din domeniul de activitate, privind transportul de persoane din Bucureşti şi din ţară.

Citește și Sudul României, pârjolit de autostrăzi 
Nemulţumirile transportatorilor sunt legate de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea Normelor Metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe ale acestora, stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011, privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului Transporturilor şi intrastructurii nr 980/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
Membrii COTAR sunt federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te