Tîlvăr, discuţii cu vicepreşedintele Lockheed: „Urmărim ca industria naţională să se modernizeze”

DE Alin Crișan | 23.05.2024 - 18:47
Tîlvăr, discuţii cu vicepreşedintele Lockheed: „Urmărim ca industria naţională să se modernizeze” - Foto: Facebook

Angel Tîlvăr a discutat cu vicepreşedintele Lockheed Martin J.R. McDonald despre dezvoltarea capabilităţilor de apărare. Ministrul Apărării a declarat că „urmărim ca industria naţională de apărare să se modernizeze în acelaşi timp cu Armata României”.

SHARE

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a discutat, joi, cu vicepreşedintele Lockheed Martin J.R. McDonald, despre dezvoltarea capabilităţilor de apărare.

Tîlvăr, discuţii cu vicepreşedintele Lockheed: „Urmărim ca industria naţională să se modernizeze”

”Urmărim implicarea la maximum posibil a industriei naţionale de apărare, care, prin colaborarea cu companiile importante la nivel mondial, care pot transfera tehnologie şi know-how, are şansa de a se moderniza în acelaşi timp cu Armata României”, a afirmat Tîlvăr.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvăr a primit, joi, vizita delegaţiei companiei americane Lockheed Martin, condusă de vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale, J.R. McDonald, în marja celei de-a IX-a ediţii a Black Sea Defense and Aerospace Exhibition/ BSDA.

Tîlvăr a evidenţiat importanţa pe care România o acordă domeniului înzestrării şi modernizării capabilităţilor de apărare din dotarea Armatei României, precum şi relaţia excelentă de cooperare dintre companiile din industria de apărare autohtonă şi compania Lockheed Martin.

”Cu fiecare program de înzestrare cu echipamente de înaltă tehnologie pe care îl planificăm, urmărim implicarea la maximum posibil a industriei naţionale de apărare, care, prin colaborarea cu companiile importante la nivel mondial, care pot transfera tehnologie şi know-how, are şansa de a se moderniza în acelaşi timp cu Armata României”, a afirmat ministrul Apărării

De asemenea, a fost accentuată necesitatea continuării dezvoltării infrastructurii şi prioritatea integrării tehnologiilor de ultimă generaţie în dezvoltarea capabilităţilor de apărare viitoare.

În ceea ce priveşte Centrul de instruire F-16, ministrul Tîlvăr a apreciat rolul relevant al acestuia în întărirea parteneriatelor internaţionale, în scopul contracarării ameninţărilor din regiune.

În context, Angel Tîlvăr a evidenţiat buna colaborare dintre Forţele Aeriene Române, Ministerul olandez al Apărării şi compania Lockheed Martin în înfiinţarea şi operarea Centrului European de Instruire F-16 de la Feteşti şi facilitarea creşterii interoperabilităţii dintre aliaţi.

”Această cooperare solidă asigură o pregătire complexă, în conformitate cu standardele internaţionale, şi reprezintă un pas important în susţinerea pregătirii piloţilor care să opereze aeronavele F-16, esenţiale pentru securizarea spaţiului aerian naţional şi aliat aici, pe flancul estic”, a subliniat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te