Poți mânca ouă în fiecare zi fără să-ți faci griji în privința colesterolului? Ce au descoperit cercetătorii
Ouăle sunt un aliment nutritiv și extrem de popular, dar întrebarea legată de consumul zilnic și impactul asupra colesterolului rămâne una frecventă. Cercetările recente aruncă o lumină surprinzătoare asupra modului în care ouăle influențează sănătatea inimii.
Noi cercetări arată că un consum moderat de ouă nu crește nivelul colesterolului din sânge pentru majoritatea oamenilor, potrivit Verywellhealth, al cărui conținut a fost revizuit și confirmat de dieteticianul autorizat Elizabeth Barnes. De fapt, consumul moderat de ouă este de fapt benefic pentru sănătate.
Un studiu publicat în revista Current Developments in Nutrition în 2024 a constatat că cea mai mare parte a colesterolului intră în fluxul sanguin din ficat, nu din ceea ce mâncăm. Alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi untul, slănina și alimentele prăjite, stimulează ficatul să producă colesterol „rău” (LDL), nu alimentele bogate în colesterol, cum ar fi ouăle.
Poți mânca ouă în fiecare zi fără să-ți faci griji în privința colesterolului? Ce au descoperit cercetătorii
Se observă că studiile mai vechi privind creșterea nivelului de colesterol nu au ținut cont de obiceiurile alimentare ale participanților, în special de consumul de grăsimi saturate și grăsimi trans și au susținut ouăle conduc la creșterea colesterolului, scrie Unian.net