Studenții care au protestat pentru demiterea lui Toader, acuzați de conducerea Universității

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.06.2019 - 11:43
Tudorel Toader/ Foto: Inquam Photos

Conducerea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi acuză Liga Studenţilor că "proiectează o imagine falsă" asupra activităţii instituţiei şi are o activitate "şicanatorie", ca reacţie la protestul de miercuri al studenţilor care cer demisia rectorului Tudorel Toader.

SHARE

„Liga Studenţilor Iaşi a implicat Universitatea în 19 litigii, printre care şi unul ce vizează neacordarea bursei de performanţă ştiinţifică unui membru al acestei asociaţii, în pofida situaţiei academice precare a acestuia. Soluţiile instanţelor au fost, în majoritate covârşitoare, de respingere a cererilor formulate de către respectiva asociaţie studenţească. Este de notorietate activitatea sa şicanatorie, inclusiv la adresa altor instituţii de învăţământ superior din Iaşi sau din ţară, fiind înregistrate în acest sens 150 de dosare la organele judiciare”, se arată în comunicatul Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al Universităţii ieşene, potrivit News.ro

Câteva zeci de studenţi au protestat, miercuri, în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cerând demisia rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, pe care îl acuză că a pătat imaginea instituţiei.

La protest s-au alăturat şi absolvenţi ai universităţii ieşene, aceştia considerând că „Toader face universitatea de ruşine, după toate relele pe care le-a făcut ca ministru al Justiţiei”.

Citește și: VIDEO Protest la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași. Se cere demisia lui Tudorel Toader

Acţiunea a fost iniţiată de Liga Studenţilor, liderii acestei organizaţii susţinând că au existat presiuni în universitate pentru ca studenţii să nu participe la eveniment.

Protestatarii au scandat, printre altele, ”Demisia”, ”Toader Tudorel, nu ne eşti model”, ”Cuza-i casa mea, nu moşia ta” şi ”Rectorul hoţilor şi al mafioţilor”.

Pe balconul situat deasupra intrării în universitate a apărut la un moment dat un banner de câţiva metri pe care scria ”Toader Tudorel, studenţii îţi cer demisia”, însă după câteva minute acesta a fost înlăturat de cei care asigură paza instituţiei.

Unul dintre liderii studenţilor a declarat că la intrarea în sala unde a avut loc şedinţa de Senat participanţii au fost legitimaţi şi că reprezentanţii Ligii Studenţilor nu au fost lăsaţi să asiste la întrunire.

„Inclusiv profesorii au fost legitimaţi, este inadmisibil. A fost chemată Poliţia, la ordinul lui Tudorel Toader. Este o practică totalitară, aşa ceva nu este posibil într-o universitate”, a declarat Silvian Man, liderul Ligii Studenţilor din universitatea ieşeană.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -