Spitalul suport-COVID din Ploiești nu are autorizație la incendiu. A fost amendat cu 95.800 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.11.2021 - 11:18
Imagini de la Spitalul-suport COVID Movila din Ploiești. Sursă: ziarulincomod.ro
Imagini de la Spitalul-suport COVID Movila din Ploiești. Sursă: ziarulincomod.ro

Spitalul-suport COVID Movila, din Ploiești, care a luat foc în această dimineață, murind doi pacienți, a fost amendat cu 10.000 de lei de ISU Prahova, pentru că nu avea autorizație la incendiu. În total, în 2020 și 2021, spitalul a primit amenzi de 95.800 de lei.

SHARE

Spitalul suport-COVID Movila, din Ploiești, a fost amendat cu 10.000 de lei în luna februarie de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, conform unui comunicat de presă al instituției. 

„Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu”, potrivit ISU Prahova. 

Mai mult, Inspecția Sanitară de Stat a aplicat amenzi de 85.800 de lei în anii 2020 și 2021, pentru nereguli privind gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale, dar și pentru procesul deficitar de dezinfecție și curățenie, conform precizărilor Ministerului Sănătății. 

Citește și: VIDEO Directorul spitalului din Ploiești care a luat foc, oprit de paznici la poartă | Newsweek Romania

„La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an”, conform MS. 

Citește și: Scade numărul deceselor de COVID raportate joi: 318, dintre care 15 anterioare | Newsweek Romania

Doi pacienți cu COVID au murit, după ce, în această dimineață, un salon al spitalului suport-COVID a luat foc. Printre primele ipoteze vehiculate a fost aceea că cei doi pacienți au refuzat să țină pe față măștile cu oxigen iar spre dimineață, când o asistentă a mers să-i verifice și a văzut că și-au dat jos măștile, a vrut să le ia saturația folosind cu oximetru, iar în acel moment s-ar fi produs o scânteie care ar fi aprins salonul, conform publicației locale Ziarul Incomod

15 pacienți cu COVID care erau internați la Movila au fost preluați de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unul dintre aceștia fiind internat la ATI. 

Cadrul medical care a suferit arsuri pe aproximativ 20% din corp este îngrijit la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. MS a menționat că acesta „a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te