Update: Ședința CEX a PSD-ului are pe agendă suspendarea lui Iohannis

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 01.09.2018 - 14:13

Ședința Comitetului Executiv al PSD de sâmbătă urmează să reunească toți liderii PSD la neptun. Pe agendă se află evaluarea miniştrilor, o posibilă suspendare a preşedintelui şi strategia pentru noua sesiune parlamentară.

SHARE

UPDATE: PSD a oferit presei lista oficială a proiectelor ce urmează să fie discutate la ședința CEx de la Neptun (click aici). În document nu se regăsește vreo ordonanță de urgență cu privire la amnistie și grațiere care să fie adoptat de Guvern, însă sunt amintite că trebuie adoptate mai multe proiecte de legi importante pe justiție ce nu au putut fi adoptate anul acesta, precum Codul civil, legea CSM, legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, Codul penal și de procedură penală, Codul administrativ ori legea ofshore.

_______________________________

UPDATE:  Întrebat de jurnalişti, înaintea şedinţei CExN, dacă consideră că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, Bădălău a spus că nu crede că este cazul acum şi că vor exista discuţii în Comitetul Executiv.

"Nu ştiu, vom avea discuţii în CEx, dar nu cred că e cazul acum, pentru ca este început de sesiune parlamentară, ca să se pună în CEx o astfel de discuţie. Mai avem foarte multe lucruri de îmbunătăţit la partid, ştiţi că am avut o anume atitudine la partid, cred şi acum că trebuie dezbătute nişte măsuri, erau măsuri destul de bune, în continuare cred că e loc de mai bine", a declarat Bădălău.

Tot el a adăugat că există ministere care funcționează „mai greu” și că „doamna prim-ministru va veni cu o măsură de remaniere”. Bădălău consideră că scăderea PSD-ului din sondaje este cauzată de „erodare şi de neimplementarea tuturor măsurilor la timp, iar asta vine din guvern si vom discuta. Doamna premier este o femeie cu un mare caracter şi cu mare bun simţ. Probabil că ar trebui să dea cu pumnul în masă şi să le explice miniştrilor că ar trebui să muncească mai mult. Avem probleme la economie, avem şi pesta porcină şi la toamnă trebuie să luăm măsuri ca sa nu resimtă populaţia creşterea preţului cărnii. Sunt extrem de multe măsuri care nu pot fi luate decât de oameni competenţi”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a făcut nicio declaraţie la sosire, spunând că va face o conferinţă de presă după şedinţa Comitetului Executiv.

_____________________

Comitetul Executiv se reuneşte la o zi după ce femeile social-democrate au avut, la Mamaia, şcoala politică de vară, eveniment la care au fost aşteptaţi toţi liderii importanţi ai partidului, dar la care a lipsit Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu se va discuta despre remaniere guvernamentală la şedinţa Comitetului Executiv de la finalul acestei săptămâni, întrucât nu a fost realizată evaluarea miniştrilor. Activitatea acestora va fi analizată prin prisma programului de guvernare, a mai spus Dăncilă.
Totuși, nu cu mult timp în urmă, Liviu Dragnea spunea că este nemulţumit de activitatea unor miniştri, iar în CEx trebuie să se discute acest lucru.
„La CEx nu ştiu dacă se va decide o remaniere guvernamentală, dar discuţii despre activitatea unor miniştri trebuie să fie. Da, sunt nemulţumit de unii miniştri. Doamna premier va avea iniţiativa, dacă se pune problema”, declara Liviu Dragnea.
Citește și: PSD l-a împins pe Ministrul Cercetării afară din guvern 
De asemenea, un alt subiect de discuţie ar putea fi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis de care Liviu Dragnea a tot amintit.
"Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere. Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă, că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid", afirma Dragnea, pe 21 august, întrebat dacă mai vrea suspendarea preşedintelui Iohannis.
Social-democraţii au abandonat, pentru o perioadă scurtă de timp, ideea suspendării preşedintelui după ce acesta a semnat decretul de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
De asemenea, liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis că aceia care vor să-l suspende din funcţie pe preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să facă un calcul foarte simplu, şi anume care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. El a spus că, din câte ştie, UDMR nu susţine acest lucru, iar numeroşi membri PSD au rezerve.
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te