25000 lei - șef secție, 22000 - manager, 30000 - medic ATI, salarii în spitalul groazei de la Reșița

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.12.2020 - 15:24
Spitalul Reșița / adevarul.ro
Spitalul Reșița / adevarul.ro

Personalul medical și conducerea Spitalului Județean Reșita sunt foarte bine plătiți deși pacienții sunt tratați inuman, iar instituția este într-un stadiu avansat de degradare.

SHARE

Presa a publicat, azi, imagini șocante din interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița: mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Pacienții sunt goi, iar un cadavru abandonat într-un sac de plastic pare abandonat pe un pat . 


 Președintele consiliului Județean Caraș Severin, Romeo Dunca a explicat situația:

„Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale”.

Newsweek prezintă lista salariile despre care Dunca spune că sunt nemeritate:

Șef secție – 24.275 lei

Medic primar: de la 9.000 lei la 23.679 lei

Medic specialist ATI/UPU: 30.000 lei (cu vechime de 15 ani)

Medic primar UPU/ ATI: 26.822 – 28.000 lei

Medic primar APML: 33.460 lei (peste 20 ani vechime)

Asistent medical: 7.600 – 14.000 lei

Asistent șef: 8.650 lei

Infirmeir debutant: 4.200 lei

Manager: 22.000 lei

Biolog: 10.000 lei

Chimist: 11.000 lei.

Cine e de vină

„Prestația nu este pe măsură și atunci și performanța spitalului este foarte scăzută pentru că degeaba internăm cu tuse acolo, Casa de Sănătate nu decontează. Pentru o apendicită, pentru polipi, hemoroizi sau furuncul, chiar dacă îl face un medic primar, Casa de Sănătate tot 2 bani dă, doar salariile sunt mari. Operațiile grele pleacă în alte părți…Medici cu vechime, care au salarii decente, își suplimentează veniturile prin activități prestate în cabinetele private, aceasta întâmplându-se în timpul programului de lucru în care ei ar trebui să deservească pacienții internați în spitalul public. Pe de altă parte, în spitalele mari există zeci de medici primari care își declină competențele actului medical atunci când vine vorba de cazuri mai complexe. Astfel că ele sunt pasate către alte spitale, deși medicii respectivi sunt plătiți să rezolve și astfel de situații”, a mai afirmat Romeo Dunca. 

„Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt… ”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru Express de Banat.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te