Salarii de oraș cu 15.000 de locuitori: primar – 16.000 lei, consilier – 10.300, polițist – 7.000

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.01.2021 - 16:57
Marghita / addjbh.ro

Primarul independent al Marghitei, Marcel Sas-Adăscăliţii, vrea să facă economii la bugetul local, așa că propune Consiliului Local să dea afară 20% din angajați și să se taie cu 10% salariile celor rămași, inclusiv a edilului-șef.

SHARE

Din documente reiese că edilul are de unde să taie.
 

Primarul câștigă suma de 15.600 de lei/lunar

Viceprimar – 13.000 lei,

Secretar general – 10.400  lei

Consilier, consilier juridic, consilier achizitii publice , expert, inspector; grad profesional superior, gradația 5: 10.300 lei,

Consilier, consilier juridic, consilier achizitii publice , expert, inspector; grad profesional superior, gradația 4: 10.100 lei,

Consilier, consilier juridic, consilier achizitii publice , expert, inspector; grad profesional asistent debutant: 3.000 lei,

Polițist local: 3.200 lei – 6.000 lei (în funcție de gradație)

Unii dintre angajați primesc voucher de vacanță de 1.400 lei și indemnizație de hrană de 340 lei pe lună.

Veniturile proprii ale Primăriei sunt de 3 milioane de euro anual, fondul de salarii anual era de 2 milioane de euro.

După această restructurare, economisim anual 500.000 de euro. Aceşti bani ne vor ajuta la o dezvoltare mai rapidă a oraşului, pentru achiziţionarea terenurilor necesare pentru un parc industrial, pentru asfaltări, pentru cofinanţarea proiectelor necesare dezvoltării acestui oraş", a explicat Sas-Adăscăliții. 

Primăria Marghita are 160 de angajaţi: 81 în aparatul primăriei, 13 la Poliţia Locală, opt la Evidenţa Populaţiei, șase la creşa oraşului, nouă la cabinetele medicale şcolare, câte trei la Bibliotecă şi la Casa de cultură a municipiului, iar 37 sunt asistenţi personali.
Mai multe detalii AICI.

Cum a fost posibil
Legea salarizării unitare, impusă de PSD și intrată în vigoare de la 1 iulie 2017, a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene.

Art. 11 din lege spune că salariile de bază ale funcționarilor și ale personalului contractual din consilii județene, consilii locale și primării, dar și din serviciile publice din subordinea acestora, se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, consiliului județean sau a Consiliului General al Municipiului București.

Cu alte cuvinte, decizia este la șeful de CJ și la primar, căci puține spre deloc sunt cazurile în care consiliul local sau județean să nu fie controlat de aceștia.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.