Reacția lui Piedone după descinderile DNA. „Înseamnă că telefoanele mele au fost ascultate”

Hotelul prietenului lui Piedone, lăudat pe TikTok
Reamintim că perchezițiile DNA în dosarul în care este cercetat Cristian Popescu Piedone au fost declanșate după ce șeful ANPC l-ar fi avertizat pe patronul unui hotel din Sinaia că urmează să-l controleze și l-a învățat ce să facă pentru a a da bine. Mai mult, Piedone însuși a condus controlul respectiv și a filmat acțiunea, postând un video plin de laude pe TikTok.
Surse judiciare au dezvăluit pentru Digi24.ro că dosarul penal împotriva lui Piedone a fost deschis după ce șeful ANPC l-ar fi avertizat pe patronul unui hotel de patru stele din Sinaia că urmează să fie controlat și i-a spus ce trebuie să facă pentru a fi în regulă.
Citește și: Popescu Piedone, despăgubit cu 100.000 €, după tragedia de la Colectiv, unde au murit 64 de oameni
Controlul respectiv a fost condus de însuși șeful ANPC, care, conform obiceiului său, s-a filmat în timpul acțiunii și a postat un video pe TikTok, au mai spus sursele citate.
Spre deosebire de majoritatea acțiunilor sale, în care descoperă numai abateri de la normele de igienă, la hotelul din Sinaia șeful ANPC nu a găsit decât lucruri de laudă, curățenie, cearșafuri curate și prosoape de calitate.
„Bravo, domne! Hotel de patru stele, da? E, o să vedeți astăzi, și mâine, și poimâine, să vedeți ce hoteluri de patru stele poate să existe pe Valea Prahovei sau pe județul Brașov. Vă luați cu mâinile de cap. Deci aici aveți hotel de 200 de stele”,a spus acesta în filmare.
Este vorba despre Hotel International din Sinaia, deţinut de fostul liberal Dan Radu Ruşanu, fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, de către funcţionari publici şi complici ai acestora. În cursul zilei de 22 iulie 2025, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Prahova şi Constanţa, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăţi comerciale”, a anunţat DNA.