Dragnea, reacție la BOR: „Sunt un om creștin-ortodox și sunt un om religios, nu practicant”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.10.2018 - 14:30
Dragnea se ceartă cu BOR. Foto Inquam Photos/George Călin

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus că se abține cu greu să dea o replică Bisericii, după ce purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu, a susținut că una din cauzele eșecului referendumului a fost asocierea acestuia cu șeful PSD.

SHARE

„Eu sunt un om creștin-ortodox și sunt un om religios, nu practicant. Sunt și foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abțin să dau un răspuns, pentru că sunt respectuos”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat ce părere are de afirmațiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei.
Cauzele care au determinat prezența slabă la referendumul pentru interzicerea căsătoriilor homosexuale au fost „politizarea” demersului, „asocierea cu un anumit personaj politic”, respectiv Liviu Dragnea, și modul neclar în care a fost formulată întrebarea, a declarat luni, la RFI, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.
Prima cauză invocată de acesta a fost amânarea, discutarea și rediscutarea referendumului timp de trei ani de zile, astfel încât „tema a fost demonetizată și discreditată”. În plus, „în spațiul mediatic tema nu a fost bine primită și nici comentată cu maximă obiectivitate”.
Altă cauză ar fi fost determinată de faptul că foarte mulți oameni, „deși gândesc identic cu cei care au votat la referendum (...) totuși au avut o reținere provocată de următoarele două elemente: s-a indus ideea că neclaritatea întrebării, pentru o majoritate, ar ascunde posibile surse de manipulare și de modificare ale unor alte legi, asta au înțeles foarte mulți oameni, pe de altă parte, al doilea element, asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic, s-a spus clar, este referendumul lui X”.
Întrebat cine este „X”, Bănescu a răspuns: „Evident, cei care au spus asta în spațiul public s-au referit la dl Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanți erau obligați să organizeze acest referendum, acum sau mai târziu”.
Citește și BOR: oamenii nu au votat și datorită asocierii referendumului cu Liviu Dragnea

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.