Proprietarii sălilor de jocuri de noroc s-au supărat pe Guvern: Avem cel mai mic risc epidemiologic

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.10.2020 - 00:07
Fotografie creată de Daria Sannikova, de la Pexels

Cazinourile și sălile de jocuri de noroc din București au fost din nou închise, ca urmare a creșterii numărul de persoane infectate cu coronavirus din Capitală. Asociația Organizatorilor de Sloturi din România critică decizia autorităților de închidere a sălilor de jocuri.

SHARE

Asociația Organizatorilor de Sloturi din România critică decizia autorităților de închidere a sălilor de jocuri de noroc din București și alte municipii.

„Decizia pripită nu aduce niciun beneficiu real în combaterea epidemiei Covid-19 în contextul în care nu există nici măcar un singur focar sau caz de client infectat în sălile de jocuri de noroc.

Autoritățile medicale (Direcțiile de Sănătate Publică) au admis în toate discuțiile purtate cu industria de slot machines că sălile de jocuri de noroc reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activitățile care se desfășoară în spații închise.

Spre deosebire de alte sectoare, clienții din sălile de jocuri de noroc sunt obligați să poarte măști pe întreaga durată a șederii, sălile de jocuri de noroc au dimensiuni de ordinul sutelor de metri pătrați – astfel încât distanțarea socială se respectă cu ușurință, iar spațiile sunt dispuse cu camere video de supraveghere care pot ajuta în efectuarea unor anchete epidemiologice și verificarea faptului că respectăm toate regulile.

Astfel, din punct de vedere epidemiologic, măsurile luate de autorități nu au sens”, se arată într-un comunicat al Asociației Organizatorilor de Sloturi din România.

Asociația arată că, din punct de vedere financiar, închiderea sălilor de jocuri de noroc va avea repercusiuni majore asupra bugetului de stat.

„În momentul în care suntem lăsați să funcționăm, sălile de jocuri generează taxe și impozite zilnice de 2 milioane de euro.

Industria jocurilor de noroc  asigură 45.000 de locuri de muncă și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe și indirecte de 600 milioane euro plătite anual la bugetul de stat și un grad de colectare de peste 99%.

În momentul în care sălile de jocuri sunt închise, șomajul acestor angajați reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro”, susține Asociația Organizatorilor de Sloturi din România.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.